Opptur og nedtur for Andreas Mikkelsen

Rally Finland 2013
Rally Finland var lenge en stor opptur for Andreas Mikkelsen. Men på fredagens nest siste etappe ble VM-runden snudd til nedtur. Venstre bakhjul falt av, og dermed var nordmannen sjanseløs i kampen om en topplassering.

 

– Jeg øynet håpet om en topp-fem-plassering, og det er selvsagt kjedelig at det endte på den måten. Jeg følte vi hadde fin flyt og funnet en god rytme da uhellet skjedde, forteller Andreas Mikkelsen, som måtte bryte SS13 da hjulopphenget på venstre bakhjul ble revet av. Mekanikerne i Volkswagen Motorsport-teamet fikk reparert bilen fredag kveld, slik at 24-åringen kunne stille til start i sin VW Polo R WRC lørdag. Men med et tidstillegg som gjorde det umulig å blande seg inn i tetkampen igjen. Til slutt endte han på 10. plass sammenlagt.

– Det er et ålreit resultat med tanke på det som skjedde fredag. Jeg har lært utrolig mye i løpet av helga, og jeg kjørte mange av etappene for første gang i en WRC-bil. Erfaringen skal jeg ta med videre, og jeg gleder meg allerede til å kjøre VM-runden i Finland neste år. Det er et utrolig morsomt løp, sier Andreas, som sammen med kartleser Mikko Markkula kan trøste seg med at teamsjef Jost Capito er full av lovord helgens kjøring.

– Andreas kan være stolt av det han leverte. Han kjørte som en erfaren fører på de vanskelige veiene, og leverte tider på linje med de beste førerne i verden – til tross for at de har langt mer erfaring. Dessverre ødela det ene hjulopphenget et godt resultat sammenlagt, sier Capito.

Det var Andreas Mikkelsens teamkamerat Sebastien Ogier som vant helgens VM-runde – og dermed økte franskmannen sin ledelse i VM-sammendraget.