Opptur og nedtur for Østberg

2013 Acropolis Rally
Akropolis Rally er ferdig, og det ble tilslutt en sjette plass totalt på Mads Østberg og Jonas Andersson. Uhell etter uhell har forfulgt duoen som kjører WRC for Qatar M-Sport World Rally Team, og Akropolis Rally har virkelig vist seg å leve opp til ryktet som det hardeste løpet på kalenderen.

 

Akropolis Rally viste seg fra sin hardeste side, da Mads mistet et hjul allerede på løpets første prøve. Han kjørte seg kraftig opp i løpet av rallyets andre dag, men tapte tid igjen på en ødelagt styrearm og punkteringer. Før løpets Power Stage kjente Mads at alt stemte, og kjørte på gode tider inntil nok en punktering forårsaket tidstap igjen.

 

– Akkurat nå er jeg bare letta over å ha kommet igjennom et helt håpløst løp, sier Mads. – Det virker som alt som kan gå galt har gått galt denne helgen, i tillegg så glapp jammen ekstra-poengene på Power Stage også. I dag har vært den beste dagen, helt til nok en punktering snur opp ned på alt! Vi ligger bare 2,7 sekunder etter Ogier på 18km split’en, og er faktisk den eneste som holder Ogiers tempo. Da punkterer vi, på asfalten, i en oppbremsing av alle ting! Nå er neste Sardinia, og der er det i hvert fall ikke bare flaks/uflaks som teller.

 

Det ble tilslutt finske Jari-Matti Latvala som vant, og tok sin første seier for Volkswagen. Dani Sordo kom på andre, mens Thierry Neuville kjørte inn til en flott tredjeplass. Både Sebastien Ogier, Mikko Hirvonen og Evgeny Novikov fikk problemer tidlig i løpet og havnet lenger ned på resultatlista.

 

Resultat totalt Akropolis Rally 2013

1. Latvala, Volkswagen

2. Sordo, Citroën +1.50,0

3. Neuville, Ford +2.14,1

4. Mikkelsen, Volkswagen +3.55,1

5. Al Attiyah, Ford +4.12,6

6. Mads, Ford +5.48,7

7. Hirvonen, Citroën +8.00,7

8. Prokop, Ford +8.01.2

9. Novikov, Ford +8.11,8

10. Ogier, Volkswagen +10.10,3

 

Neste på kalenderen er Rally Sardinia som kjøres 20. – 23. juni 2013.