Opptur og nedtur for Svardal

Sivert Svardal kom til Höljes med nyoverhalt motor i sin VW Polo og stor optimisme foran EM-åpningen. Det startet også utmerket, men i semifinalen var det sluttkjørt.

-Det blir dessverre brutt løp i semifinalen og vi ender helgen på 11.plass, sier en skuffet Sivert Svardal.
-Denne er rett og slett tung å svelge og vanskelig å sette ord på.

Sivert åpnet med bestetid i EM for Supercars i første trening. I andre trening hadde han nest beste tid. I første innledende punkterte han, men berget allikevel femteplass. Deretter ble det seier både i andre, tredje og fjerde innledende.
Han hadde best tenkelig utgangspunkt foran semifinalen, men der ble det altså slutt.

-I semifinalen ble det litt rotete kjøring på et veldig glatt underlag og svært dårlig sikt. Jeg lå på en tredjeplass og hadde kontroll på avansementet til finalen. Men i siste runde blir det motorproblemer, og bilen stopper. Jeg har aldri følt at jeg har hatt bedre tempo enn denne helgen, og hele teamet følte vi virkelig kunne kjempe om seieren i dag, sier en skuffet Sivert Svardal.

Det var britiske Patrick O’Donovan i Peugeot 208  som vant EM-runden, foran Mika Liimatainen fra Finland i Hyundai i120og Damian Litwinowicz fra Polen i Audi S1.

-Planen vår var å kjøre i Ungarn om tre uker, men det er for øyeblikket svært usikkert. Vi må sjekke hva som har gått galt, så prøver vi å få Poloen tilbake på banen så fort som mulig, slutter Sivert Svardal.