Optimisme før sesongåpningen

roar_lindland_porsche.jpgRoar Lindland klar for første løp i Carrera Cup Scandinavia på Knutstorp denne helgen. Han skal konkurrere mot blant andre Prins Carl Philip.

Nå til helgen går startskuddet for Porsche Carrera Cup Scandinavia 2008. Årets første løp går for seg på Ring Knutstorp i Skåne. På startgriden står Roar Lindland fra Lyngdal i en Porsche GT 3 Cup. Lindland er eneste nordmann, og dette er hans første løp i den høyprofilerte cupen som er en del av den svenske STCC-serien.

Bilen er preparert av Cartech Motorsport i vinter og ble testet på Gelleråsbanen i Karlskoga forrige helg.
– Roar kjørte 114 runder med bilen i ufyselig vårvær og ble bokstavelig talt bare mer og mer varm i trøya. Rundetidene han presterte lover godt for løpene i helgen, men han trenger nok noen løps erfaring i denne steinharde cupen før resultatene melder seg, sier en optimistisk, men realistisk, Haavard Lien i Cartech.

Carrera-cupen er kjent for hard racing med likeverdige biler. Det er 25-30 biler som deltar og førerne er både unge talenter og etablerte proffer. I år gjør også den svenske prinsen Carl Philip sin motorsportdebut i cupen. Serien består av totalt 18 løp, som går fra april til oktober. De fleste løpene går på svenske baner, men med en løpshelg på Vålerbanen. Nytt i år er at serien også har et spektakulært byløp i Gøteborg på programmet.