Ørjan Lutsi var suveren i Vikedal

Lutsi
Lise Marie Sandmo, Trond W. Marthinsen, Steinar Stokke og Ørjan Lutsi vant de fire klassene under NM-runden i rallycross på Vikedal Motorbane i helgen.

 

Ørjan Lutsi, NMK Jørpeland, satte standarden allerede i første treningsomgang, og etter det vant han både tidskvalifiseringen og de tre innledende omgangene. Da han stilte i pole position i A-finalen var han derfor den soleklare favoritten til å vinne løpet. Ørjan Lutsi skuffet ikke, han gikk i tet også i A-finalen, og kjørte etter hvert inn til en solid seier og var strålende fornøyd.

-Har prøvd meg flere ganger i NM uten å få det til, så dette var helt herlig, sa han etter premieutdelingen. Likevel blir det ikke mer i NM.

-Har kjørt de to første NM rundene i lånt bil. Nå blir det tilbake til Volvo PV´n og rallycross nasjonal.

Tommy Rustad og Stian Haugan kom på de neste plassene. Begge var fornøyde.

-A-finalen og pallen var målet så jeg er kjempefornøyd med dette, sier Tommy Rustad, som også klatret opp på tredjeplassen i sammendraget med dette resultatet

 

Vikedal_13_1
Gikk til topps i Vikedal. Steinar Stokke (t.v.), Lise Marie Sandmo, Ørjan Lutsi og Trond W. Marthinsen.

For NMK Bergen-føreren Steinar Stokke har sesongen så langt vært en stor opptur. Etter at han gikk til topps på Vikedal Motorbane på søndag, leder han toliterklassen i NM sammenlagt, fire poeng foran Lars Øivind Enerberg. Nå ser han fremover.

-Må prøve å holde på dette og stå øverst til slutt, sier han, etter å ha vunnet løpet foran NMK Vikedal-føreren Kenneth Johansen og Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Harstad. Kenneth Johansen tok sin aller første pallplass på hjemmebane.

-Nådde målet mitt og det er jeg selvsagt veldig godt fornøyd med.

 

Også Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik var fornøyd. NM-vinneren i Supernasjonal fra 2012 kom ikke godt i gang under den første NM-runden på Gardermoen, og føler at han nå etter kjøringen i Vikedal er tilbake på rett spor.

-Hadde ikke forventet dette og for meg har dette vært ei kanonhelg, sier Marthinsen, som trodde at nykommeren i klassen, Åsmund Holten, skulle ta det i Vikedal.

– Etter girkasseproblemene på Gardermoen er det godt å se at når alt fungerer er jeg fremdeles med i toppen, slutter Marthinsen.

 

I rallycross junior cup var det NMK Vikedal-føreren Joakim Rønnevik som hadde det beste utgangspunktet i finalen, og som også hadde kjørt best i de innledende omgangene. Han lå i tet i A-finalen da bilen stoppet, etter at et girkassefeste brøt sammen.

– Vi slet med dette festet gjennom hele helgen og sveiste det tre ganger, men i finalen ramlet det helt av, girkassen seg ned og jeg fikk ikke bilen i gir, sier Joakim, som dermed kunne se at Lise Marie Sandmo passerte og gikk til topps i løpet. Hun var fornøyd. .

-Synd med Joakim, men jeg er selvsagt kjempeglad for å ta seieren her i dag, sier ho.

Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen, leder også sammenlagt i rallycross junior cup, og er 12 poeng foran Joakim Rønnevik på andre plass.

 

Meir info på: www.nmk-vikedal.net

 

Resultat: