Østberg avsluttet med ny pallplass

Mads Østberg avsluttet årets VM-sesong i Rally Australia med sin andre pallplass for året.

 

-Etter to måneder uten kjøring og ingen testing er dette en pallplass jeg er veldig stolt av» sier Mads etter å ha passert målstreken, og tatt sin andre pallplass for VM sesongen med Citroen Racing. Nordmannen ledet løpet sammenlagt på fredag og kunne også notere seg med en stagewin gjennom helgen.

På lørdagen ble det mer utfordrende da Østberg slet med å finne rett balanse i oppsettet av bilen. I tillegg fikk han regn på kveldens spesialprøver, hvor han tapte en del til de nærmeste konkurrentene som fikk tørre forhold.

-Det er klart det var en liten nedtur fra å lede løpet på fredag til å falle ned til 4 plass», forteller Mads. På søndagen ventet 6 prøver med våte og gjørmete rallyveier, som ble en utrolig krevende dag, med vanskelige forhold.

-Vi så at her kan alt skje, og da var det bare å stramme setebeltene og gi jernet», smiler Østberg. «Vi holdt et bra tempo og fightet hele veien inn, og i tillegg øket vi forspranget til Lappi som bare lå 3,8 sekunder bak oss etter lørdagens prøver.

-Vi hadde et «tilbud» på nest siste prøve på søndag, men det bare motiverte meg enda mer til å gi 110%», forteller han videre . «Dette er en av mine beste prestasjoner i år, også sammenlignet med Finland. Selv om vi ble nummer 2 der, så var dette løpet mye mer ekstremt, p.g.a. forholdene på søndag».  Nordmannen tok også med seg 3 poeng fra powerstage med en topp tre tid.

 

-Jeg føler jeg har levert et bra løp og en tilfredsstillende sesongavslutning. Jeg er supermotivert for en ny sesong, og tenker at denne pallplassen vil være et greit bidrag til å vise hva jeg kan bidra med i et team i 2019», avslutter en meget fornøyd Østberg i Australia.