Østberg ble totalvinner

M_Ostberg_13_Aur
Lørdag ettermiddag kjørte Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson inn til total-seier i Rally Aurskog/Høland.

 

– Det var en skikkelig bra dag, forteller Mads. – Alt fungerte helt perfekt, bilen var bra og arrangøren hadde gjort dette til et bra rally, både for publikum og for oss som kjørte. Ettersom vi har hatt en litt trøblete sesong i VM fram til nå, så var det utrolig deilig å finne godfølelsen i bilen, og bare kjøre med det målet å ha det gøy! Og gøy er det når du finner flyten med en gang og man stor-koser seg bak rattet fra start til mål!

 

På grunn av vei- og værforhold ble årets utgave av Rally Aurskog/Høland noe kortere enn tidlige år, men totalt ble det kjørt 11 fartsetapper, fordelt på 44,5 km. Den lengste etappen var på 6,75km mens den korte publikumsprøven kun var på 0,92km. Mads kjørte inn til raskeste tid på de 10 første prøvene, men tapte tid da han på den siste publikumsprøven (SS11) tok noen show-piruetter, til stor glede for publikum.

 

– Før start på den siste prøva hadde vi såpass god ledelse at jeg bestemte meg for å gi litt ekstra for publikum, sier Mads. – Tok et par piruetter, litt for show – men også for vår egen del, for å understreke at vi hadde hatt en fantastisk dag!

 

Nå er det tilbake til VM-hverdagen for Mads Østberg, og neste løp på kalenderen er Rally Sardinia som kjøres 20. – 22. juni. 13

 

Team Adapta-førerne Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen stilte også til start på Rally Aurskog/Høland med sin Ford Fiesta R2, og kjørte inn til en 2. plass i sin klasse. Det ble en spennende sekundstrid helt til siste prøve, hvor Frank-Tore og Torstein tilslutt knep andre plassen foran Marius Aasen. Anders Kjær vant klassen, 6 sekunder foran Adapta-gutta.

 

Rally Aurskog/Høland totalt:

1. Mads Østberg, Ford Fiesta RS WRC

2. Anders Grøndal, Subaru Impreza STI +1.16,6

3. Sveinung Bieltvedt, Subaru Impreza STI +1.22,3

4. Peder Økseter, Subaru Impreza STI +1.27,8

5. Eyvind Brynildsen, Mitsubishi Lancer Evo9 +1.29,7