Østberg brøt på Sardinia

2016 FIA World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardegna // June 09-12, 2016 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

 

«Vi traff en stein som røk en drivaksel framme,» sier Mads. «Det skjedde over et «krøn» i et veibytte, med et gjerde på «innern». Jeg er egentlig ikke helt sikker på hva vi traff før jeg får se inboarden, annet enn at det var hardt. Vi kom videre med bakhjulstrekk, men rett før mål stoppet bilen helt. Den løse akselen har skadet ett eller annet på motoren, og det var bare å parkere.»

 

Opp til dette var Mads og Ola med i kampen om pallen, og det er en skuffet Mads som fortsetter: «Dette var ordentlig surt. Vi har løst de sakene som har sinket oss tidligere i år før dette løpet, og vi har hatt en bil som har fungert perfekt. Da er vi med å kjempe om topp-tider igjen og med i kampen om en pallplass i løpet. Vi skulle gjerne vært med i den kampen helt til mål. Men sånn er det, og sånn er gamet. Veldig røffe veier her, men det er uansett jeg som sitter ved rattet som har ansvaret.»

 

Det er ikke klart om Mads og Ola kan starte igjen i morgen. Men med en motor som ikke går, så er det tvilsomt. Teamet klarer det utroligste når det gjelder å reparere bilene på rekordtid, men ved motorskade er det strenge restriksjoner på hva de har lov til å bytte. Avgjørelsen på det blir tatt når bilen kommer tilbake til service.