Østberg endte på 6. plass i Tyskland

WRC ARGENTINA 2014
Etter en helg med solid kjøring på asfalt her i Tyskland, endte Mads Østberg og Jonas Andersson tilslutt på en sjette plass sammenlagt. Siste dag ble startet på en åttende plass, men etter dagens 4 prøver kunne de altså kjøre inn til en sjette plass. Dette var det første rene asfalt løpet for sesongen, og også første gang på asfalt i en Citroën DS3 WRC.

Mads Østberg sier:
– Først må jeg bare understreke hvor utrolig bra bilen er på asfalt. Den er som en drøm å kjøre, jeg må bare få meg mer erfaring på asfalt sånn at jeg kan henge med bilen! Helga startet som planlagt, men det gikk fort i litt feil retning. Vi slet litt mer enn vi hadde regnet med når det ble glatt, og det fulgte oss egentlig hele helgen. Men vi har også gjort mange bra prøver, så har klart å holde oss i en fight. Tidsmessig sett har det ikke vært så store forskjeller, og det har gjort at når vi har tapt tid på glatta, så har den tiden vært vanskelig å ta igjen senere. Men vi har kommet oss igjennom og ender med en forholdsvis grei sjette plass, og har jo heller ikke så langt opp til pallen. Nå tar vi med oss alt det positive videre, og jobber med å komme sterkere tilbake med det som ikke var så bra.

Skiftende vær med både mye regn og sol har gjort dette til et dramatisk løp for flere av førerne. Underlaget har skiftet fra vått til tørt underveis på prøvene, og har gjort det utfordrende for førerne å finne rytmen. Sebastien Ogier kjørte av både fredag og lørdag, og måtte trekke seg fra løpet. Jari-Matti Latvala startet dagen i ledelse, men måtte overlate denne til Kris Meeke på søndagens første prøve. Imidlertid ble det stopp for Meeke på dagens andre prøve, og Thierry Neuville kunne kjøre inn til førsteplass. Dani Sordo kom på andre, mens Andreas Mikkelsen kjørte inn til tredjeplass.

Neste løp er Rally Australia, 12-14 september.

Resultat totalt Rally Tyskland 2014
1 Neuville, Hyundai
2 Sordo, Hyundai +40,7
3 Mikkelsen, VW +58,0
4 Evans, Ford +1.03,6
5 Hirvonen, Ford +1.10,5
6 Østberg, Citroën +1.22,7
7 Prokop, Ford +4.52,8
8 Kuipers, Ford +9.18,1