Østberg kjører for EM-medalje

Denne helgen innledes årets rally-EM og Mads Østberg stiller til start i Rally Ungarn både for å forsvare seieren der fra i fjor, og ikke minst fjorårets EM-bronse.

Mads kjører også i år Citroën C3 Rally 2 for teamet TRT Rally Team og med støtte fra Citroën Motorsport. Kartleser er fortsatt svenske Patrik Barth. Mads er klar på at målet ikke er å forsvare EM-bronsen i år, men å kjempe for EM-tittelen. Andreas Mikkelsen ble Europamester i 2021, da han også vant WRC2.
Rally Ungarn er et grusløp med 13 fartsetapper på til sammen 88.18 km. Løpet innledes med shake down og en åpningsetappe på fredag, mens seks etapper kjøres lørdag og like mange søndag.

Som nevnt vant Mads Østberg løpet i fjor, da det var siste EM-runde. Dermed sikret han seg også EM-bronse på de ungarske veiene. Mads vant Rally Ungarn også i 2021, mens Andreas Mikkelsen vant løpet i 2021.
I år ser det ut til å kunne bli enda hardere konkurranse om EM-poeng enn i fjor. Fjorårets mester, Haydon Paddon stiller igjen med Hyundai i20 Rally2 og med John Kennard som kartleser.
Martins Sesks/Francis Renars fra Latvia er blant favorittene også i år, når de kommer med Toyota GR Yaris Rally2.
Filip Mares/Bucha Radovan fra Tsjekkia kommer også med Toyota i år.
Finske Mikko Heikkilä/Kristian Temonen vil nok også være med i toppen med sin Toyota, og tsjekkiske Erik Cais i Skoda kan man aldri se bort fra.

Norske Jørgen Eriksen er også med i Ungarn. Han er kartleser for svenske Calle Carlberg i en Opel Corsa Rally4. De kjemper om både junior-EM og i ERC4, slik som Ola Nore Jr. gjorde i fjor.

Etter Rally Ungarn er Rally Gran Canaria neste runde, før sirkuset kommer til Värmland og Royal Rally of Scandinavia 13.-15. juni. Totalt er det åtte EM-runder og mesterskapet avsluttes i Polen i midten av oktober.