Østberg klar for Qatar M-Sport WRT


Rallysjåfør Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson har signert kontrakt med M-Sport for VM-sesongen 2013. Kontrakten innebærer full satsing som fabrikksfører for Qatar M-Sport World Rally Team i alle de 13 VM-rundene som står på kalenderen for 2013.

 

– Jeg er så utrolig glad for å ha fått denne muligheten med M-Sport, sier Mads Østberg. – Dette er en enestående sjanse for meg, og samtidig en av mine største drømmer som går i oppfyllelse! Jeg har jobbet målbevisst mot dette helt fra starten, og er veldig stolt over å ha fått dette tilbudet.

 

Sammen med kartleser Jonas Andersson kommer Mads Østberg til å kjøre en Ford Fiesta RS WRC for Qatar M-Sport World Rally Team i 2013. – Vi har allerede jobbet tett med M-Sport i 2 år nå, og jeg ser det som en stor fordel at jeg kjenner både bil og team allerede, sier Mads.

 

Malcom Wilson, Mads nye teamsjef, sier følgende om sin nye sjåfør: – Det Mads har vist i år er veldig imponerende. Han har alltid kjørt fort, men utviklingen han har vist på asfalt sammen med den modenheten han innehar, beviser at han er klar til å ta steget videre og det har gjort han til den ideelle kanditaten for vårt team i 2013. Han er ung, men tenker som en erfaren sjåfør og jeg er sikker på at han er klar for neste års oppgave.

 

Mads Østberg (25) har allerede en lang karriere bak seg som rallysjåfør i VM. Han kjørte sitt første VM-løp i 2006, og har allerede sikret seg sin første seier i en VM-runde. Mads har gjennom sesongen vist seg å være en stabil sjåfør som trives på alle underlag, både grus, snø og asfalt. 2012 sesongen har vært hans desidert beste sesong, med en fjerde plass sammenlagt i VM. Mads har i år stilt til start på 11 av 13 VM løp, og avsluttet alle med topp fem plassering. – Jeg er kjempefornøyd med sesongen som akkurat er ferdig, og håper virkelig at vi i 2013 klarer å bygge videre på det vi har lært, og ta skrittet videre. Nå gleder jeg meg bare til sesongen starter, heldigvis skal vi teste allerede om et par uker!

Rally VM 2013 starter med Rally Monte-Carlo 16 – 19 januar.