Østberg «krabbet» i mål til 7.plass

Det ble dramatisk for Mads Østberg og kartleser Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) som bare så vidt klarte å fullføre den italienske VM-runden på Sardinia søndag. Hjulopphenget på høyresiden bak kollapset etter et par minutters kjøring på den siste fartsetappen, og Mads hadde sin fulle hyre med å «krabbe» de siste kilometerne inn til mål.

Det ble et tidstap på mer enn to minutter på etappen, men duoen hadde nok å gå på til nestemann på resultatlista og beholdt 7.plassen i rallyet.

-I en innbremsing til en skarp sving kollapset hjulopphenget høyre bak uten forvarsel. Plutselig sto høyre bakhjul på tvers, og det var nesten så jeg ikke trodde at vi skulle klare å ta oss til mål. Bilen «krabbet» sidelengs og jeg måtte virkelig slite for å komme rundt noen av svingene. Med hjelp av en jekkestropp og noen kraftige strips klarte vi å foreta en nødreparasjon «Safari Rally style» etter mål på fartsetappen så hjulet ikke skulle dette av og vi kunne fullføre siste transportetappe inn til mål i rallyet, forteller Mads.

Dette var det fjerde løpet på rad at Mads og Ola har vært med i tetkampen første dag, men har fått resultatet spolert av tekniske problemer eller punkteringer.

-Vi har altså gjennomført fire veldig bra fredager under disse VM-rundene, men støtt på problemer utover i løpene. Bortsett fra en liten avkjøring i Argentina har det ikke dreid seg om førerfeil. Dette skal vi selvsagt analysere nærmere og se om det er ting teamet kan gjøre annerledes eller bedre for å unngå tekniske problemer som spolerer mulighetene våre til å få gode resultater. Kanskje vi må bytte komponenter som er utsatt for store belastninger oftere, framfor å stole på at det skal holde, sier Mads.

Om bare 18 dager fortsetter VM-sirkuset i rally med årets åttende VM-runde i Polen. Dette er i likhet med de tre foregående rundene et løp på grusunderlag, med av en helt annen karakter enn i Argentina, Portugal og Italia.

-Polen har grusveier som ikke er så røffe og steinete, og dessuten mye høyere hastigheter. Enkelte av etappene er omtrent like raske som i Finland. Målet er selvsagt at vi da skal kunne gjennomføre et helt rally, ikke bare første dag, med høyt tempo og et godt resultat, sier Mads Østberg.

 

Endelig resultat Rally Italia Sardegna: 1. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta WRC 3.25.15,1 2. Jari-Matti Latvala (FIN) Toyota Yaris +12,3 3. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 +1.07,7 4. Esapekka Lappi (FIN) Toyota Yaris + 2.12,9 5. Seb. Ogier (F) Ford Fiesta WRC +3.25,3 6. Juho Hänninen (FIN) Toyota Yaris +3.38,5 7. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +6.31,8