Østberg leder – Mikkelsen rullet

Mads Østberg og Torstein Eriksen leder Rally Australia etter første dags kjøring. Andreas Mikkelsen og Anders Jæger måtte bryte etter dramatikk.

Andreas Mikkelsen krysset fingrene for at Rally Australia skulle bli et bra punktum for en vanskelig sesong. Men slik skulle det dessverre ikke gå. En traktor midt i veien ødela de mulighetene.

 

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger åpnet løpet «down under» på en bra måte. De hang helt med i toppen etter de to første etappene, men på SS3 ble løpet ødelagt. Av en traktor!

–Vi begynte løpet for så vidt ok, og det var jevnt og vi var med og fightet i toppen. Også på SS3 kom vi godt i gang og hadde et bra tempo. Men plutselig på vei inn mot en sjikane oppdager vi en traktor som kjører i samme retning som oss. Vi passerer traktoren etter sjikanen, men ikke lenge etter kjører vi av veien og ruller, forteller Andreas og legger til at traktoren gjorde han ukonsentrert og usikker på hva han skulle gjøre.

– Da vi så traktoren snakket Anders og jeg sammen og lurte på hva vi skulle gjøre – om vi eventuelt skulle stoppe. Jeg var helt satt ut, for dette skal ikke skje. Med feil fokus kom det en sving litt for fort, og vi kjørte ut. Utrolig kjedelig at noe sånt skal ødelegge et helt løp, for slike episoder skal absolutt ikke skje i et løp, sier en småforbannet nordmann.

I uhellet fikk han slått hull i radiatoren, noe som førte til at han måtte bryte før de seks siste etappene. Han er klar for å restarte lørdag.

– Vi får fortsette i morgen, og kjøre på med bra tider. Jeg liker dette løpet veldig godt, sier Andreas Mikkelsen.

Mads Østberg leder Rally Australia etter første dag. Men det er svært jevnt i toppen. Kun 8,7 sekunder skiller de tre beste, Østberg, Craig Breen og Jari Matti Latvala.