Østberg ligger på 3 plass i Finland

M_Ostberg_13_FIN_1
Under kraftig regnvær og utrolig vanskelige forhold, klinket Mads Østberg og Jonas Andersson til med beste tid på dagens nest siste prøve i Rally Finland, og avslutter første dag på en tredje plass sammenlagt.

 

– Det har vært en bra dag, forteller Mads. – Veldig fornøyd med å være raskest på SS5 og både første og tredje prøva var bra. Litt uheldig med avkjøringen på SS4, der tapte vi tid på at jeg faktisk ikke klarte en sving og måtte velge en ”escape-road” og rygging tilbake på veien. På siste prøva var det så glatt og sleipt at det ble viktigere å sikre plasseringen enn å prøve å vinne sekunder. I morgen er det en helt ny dag hvor vi helt klart skal fortsette å pushe!

 

Etter 6 prøver er dag 1 ferdigkjørt her i Finland, og Mads ligger altså på en tredje plass sammenlagt. Det har vært en lang dag, men med kun korte prøver har det vært jevnt i toppen hele dagen. Totalt har det vært kjørt kun 45 km med fartsprøver, men hele 436km transport har gjort dette til en lang dag. Til dels kraftig regnvær har gjort at enkelte prøver har vært både gjørmete og glatte.

 

Mads’ team-kollega Thierry Neuville leder Rally Finland, mens Sebastien Ogier ligger på andre plass. Jari-Matti Latvala hadde et uhell allerede på SS2, og måtte etter hvert bryte.

 

Rally Finland fortsetter med 9 prøver i morgen fredag. Første prøve starter 09:48.

 

 

Resultat totalt dag 1 – Rally Finland:

1. Thierry Neuville, Ford

2. Sebastien Ogier, VW +5,2

3. Mads Østberg, Ford +8,9

4. Mikko Hirvonen, Citroën +13,8

5. Juho Hänninen, Ford +17,0

6. Kris Meeke, Citroën +17,5

7. Evgeny Novikov, Ford +20,9

8. Andreas Mikkelsen, VW +23,4

9. Dani Sordo, Citroën +37,1