Østberg måtte trekke seg fra Rally Argentina

M_Ostberg_14 ARG
Etter kun to kjørte fartsetapper på avslutningsdagen, måtte Mads Østberg kaste inn håndkleet og bryte Rally Argentina. De to første prøvene ble kjørt i tett tåke, på gjørmete veier, kun med en hånd, og i samarbeid med teamet ble det bestemt å avslutte og returnere til servicepark.

– I dag var det ikke mulig å bruke hånda på rattet, forklarer Mads. – Hånda har vært skikkelig vond helt siden jeg fikk det retur-slaget i går (lørdag) ettermiddag, og i dag gikk det ikke lenger. Begge prøvene i dag ble kjørt kun med en hånd, men med de forholdene som det var i dag så var det altfor risikabelt å fortsette. Det var selvfølgelig ergerlig og absolutt ikke etter planen, men sånn var det nå bare denne gangen. Nå blir det fullt fokus på Rally Sardinia, og på å få hånda bra igjen! Et lite plaster på såret er at Kris Meeke kjørte inn til pall-plass og sikret viktige poeng til teamet.

Jari-Matti Latvala vant Rally Argentina totalt, Sebastien Ogier kjørte inn til andreplass, mens Kris Meeke altså tok tredjeplassen for Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team.

Neste løp er Rally Sardinia som kjøres 5 – 8 juni.

Resultat totalt Rally Argentina 2014
1 Jari-Matti Latvala, VW
2. Sebastien Ogier, VW +1.26,9
3. Kris Meeke, Citroën +5.54,7
4. Andreas Mikkelsen, VW +6.18,3
5. Thierry Neuville, Hyundai +8.25,8
6. Robert Kubica, Ford +10.08,0
7. Elfyn Evans, Ford +10.32,2
8. Martin Prokop, Ford +12.03,9
9. Mikko Hirvonen, Ford +19.54,8