Østberg med fjerdeplass i Rally Spania

M_Ostberg_14_SPANIA
Etter imponerende kjøring hele helgen, kjørte Mads Østberg og Jonas Andersson inn til en fjerde plass sammenlagt i Spania.

Rally Spania er det eneste løpet i VM som kjøres på to forskjellige underlag. Løpet startet fredag med en hel dag på grus, og fortsatte med asfalt-prøver lørdag og søndag. På tross av store utfordringer med støv og dårlig på sikt på fredag, avsluttet Mads og Jonas første dag på en tredjeplass totalt, og sikret dermed et godt utgangspunkt for resten av løpet. Mens flere av de andre førerne opplevde punkteringer og tapte mye tid på det, gjorde solid og sikker kjøring at Mads og Jonas kunne avslutte Rally Spania i dag på en fjerdeplass totalt.

Mads Østberg:
– Jeg er skikkelig fornøyd med fjerde plassen her! Vi hadde god flyt og det meste fungerte perfekt på grusdelen, bortsett fra at støvet gjorde det vanskelig for oss noen ganger. Asfalt-delen har også vært grei, noen prøver har det ikke fungert, men i det store og det hele så har det fungert greit også der. Nå gleder jeg meg til grusen og Rally GB!

Sebastien Ogier vant totalt, og sikret seg dermed også VM-tittelen for denne sesongen. Jari-Matti Latvala ble nummer to og Mikko Hirvonen kjørte inn til tredje. Mads’ teamkollega Kris Meeke måtte bryte fredag på grunn av to punkteringer, men startet igjen under Rally2-reglene på lørdag og sikret seg to ekstra VM-poeng med andre plass på Power Stage.

Nå gjenstår det kun et løp av VM-sesongen 2014, det er tilbake til grus og Wales Rally GB 14 – 16 november.

Resultat totalt Rally Spania 2014
1. Ogier, VW
2. Latvala, VW +11,3
3. Hirvonen, Ford +1.42,2
4. MADS ØSTBERG, Citroën +2.13,3
5. Sordo, Hyundai +2.22,2
6. Neuville, Hyundai +4.01,0
7. Mikkelsen, VW +4.02,9
8. Prokop, Ford +8.06,8
9. Paddon, Hyundai +9.12,4