Østberg tilbake på bronse-plass

Det går mot et durabelig norsk oppgjør mellom Mads Østberg og Petter Solberg i kampen om årets VM-bronse i rally under finalen i Spania. I bronse-kampen er også Jari-Matti Latvala en joker.

Etter at Mads Østberg kjørte inn til 4. plass og 12 poeng i helgens Rally Italia på Sardinia, tok han tilbake tredjeplassen sammenlagt foran finalen i Spania. Petter Solberg hadde trøbbel, endte på 9. plass, men vant Power Stage slik at han tok med seg 5 poeng. Hans teamkollega Jari-Matti Latvala tok med seg bare to poeng for sin andreplass på Power Stage, men holder fjerdeplassen sammenlagt, fire poeng bak Mads og ni poeng foran Petter.

Rally Italia på Sardinia ble en stor suksess for Mads Østberg. På fire av lørdagens seks etapper var det ingen som klarte å kjøre raskere enn Ford Fiesta WRC-duoen Østberg og Jonas Andersson. På søndagens første fartsetappe var duoen nok en gang først i mål, men på powerstagen kjørte Østberg på en stein og punkterte dekket.

Likevel var målet nådd i Italia og duoen ble nummer fire, kun slått av Mikko Hirvonen, Evgeny Novikov og Ott Tänak.


– Jeg er veldig fornøyd med helgen, vi har fått vist oss fram bra på flere måter, spesielt med tanke på tempoet, sier Østberg. Han hadde trøbbel med differensialen på bilen sin på fredag og tapte mye tid. Også på åpningsetappen på torsdag hadde Mads trøbbel. Da kjørte han på en stein. Men Mads kjempet seg tilbake og spesielt på lørdag kjørte han imponerende.


– Nå blir det spennende i Spania, sier Østberg.

Petter Solberg var på tredjeplass etter torsdagens to åpningsetapper, og han klatret til en andreplass etter de to første etappene på fredag. Men på fredagens nest siste etappe kjørte også Petter på en stein, og han kom ikke videre. Dermed startet han lørdagens med 10 minutters tidstillegg.

Petter og Chris Patterson hadde imidlertid en god avslutning av løpet, og sikret seg tre poeng for seier på Power Stage og ytterligere to poeng for 9. plass.

-Det var absolutt en mulighet for å vinne dette løpet, men den forsvant på fredag. Nå er det bare å se frem mot Spania og finalen, sier Petter Solberg, som måtte finne seg i å se to landsmenn foran seg på Sardinia. I tillegg til Østbergs 4. plass kjørte Andreas Mikkelsen inn til en sterk 7. plass i sin Skoda Fabia S2000.

Resultater Rally Italia

1. M Hirvonen/J Lehtinen FIN Citroen DS3 3t 23min 54.9sek
2. E Novikov/I Minor RUS Ford Fiesta RS +1min 20,6sek
3. O Tänak/K Sikk EST Ford Fiesta RS +2.21,1
4. M Østberg/J Andersson NOR Ford Fiesta RS +3.42,9
5.  S Ogier/J Ingrassia   FRA    Skoda Fabia S2000       +4.27,5
6. C Atkinson/S Prévot AUS Mini John Cooper +5.22,3
7. A Mikkelsen/O Floene NOR Skoda Fabia S2000 +6.12,5
8. M Prokop/Z Hrůza CZE Ford Fiesta RS +9.29,3
9. P Solberg/C Patterson NOR Ford Fiesta RS +9.52,3
10 L Pedersoli/M Romano ITA Citroen DS3 +20.35,6

VM-stilling førere
1. S Loeb 244
2. M Hirvonen 198
3. M Østberg 137
4. J-M Latvala 133
5. P Solberg 124
6. E Novikov 87

 

Team
1. Citroen Total WRT 413
2. Ford WRT 281
3. M-Sport Ford WRT 170
4. Citroen Junior WRT 72
5. Adapta WRT 71
6. Qatar WRT 71