Østberg trekker seg

M_Ostberg_15_AUS
Mads Østbergs og Jonas Andersson må trekke seg fra Rally Australia etter gårsdagens ulykke under gjennomkjøringen.

Mads og Jonas gjennomførte dagens gjennomkjøring, begge med sterke smerter. Etter avsluttet gjennomkjøring ble det tatt en beslutning av begge utøverne, teamet og det medisinske apparatet i fellesskap om at Mads og Jonas trekkes fra løpet, som følge av skadene.

 

-Vi har kjørt i dag med sterke smerter både Jonas og jeg,» sier Mads i en kommentar etter at avgjørelsen er tatt. «Det er egentlig verre i dag enn det var i går, og det er en helt naturlig utvikling med den type skader vi har fått. Vi kan selvsagt ikke ta sterke smertestillende. Og det ble klart for oss at vi ikke kan kjøre løp om bare 2 dager, på et forsvarlig vis. Vi kunne kanskje ha presset oss gjennom ved å trosse smerter, men smertene tar så mye energi at det rett og slett hadde vært farlig. Vi oppfatter ikke det vi driver med som risikosport, men det blir fort det om vi ikke er 100% fokusert på det vi skal.»

 

Både Mads og Jonas skal på en ny sjekk på sykehus i morgen tidlig lokal tid. Det er ikke mistanke om noen farlige skader, kun smertefulle. Men forholdreglene tilsier en ny sjekk før de får lov til å reise hjem senere på dagen i morgen.

 

Ellers er det klart at ulykken har reist spørsmål om sikkerhet ved gjennomkjøringen. To av WRC teamene var involvert i kollisjoner i går. Man skal langt tilbake før man finner tilsvarende. Men sikkerhetsrutinene må og vil bli tatt opp til vurdering.

Den norsk/svenske-duoen erstattes av Stéphane Lefebvre og Stéphane Prévot i Citroëns fabrikksbil.