Østberg vant Sigdalsrally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen, i Citroen C3 R5, vant den første runden av Rally NM 2020, Sigdalsrally lørdag.

Rallyet besto av 8 fartsprøver, til sammen 92 km, og gikk på gode vinterveier med is-såle og brøytekanter. Det avsluttet med 9,58 km power stage, a la VM, som gikk direktesendt på VG TV. (Følg NM rally på VG TV.)

Mads og Torstein vant alle 8 etapper, og var til sammen 1 minutt 27,9 sekunder før nummer 2, Anders Grøndal, med svenske Thomas Thunstrøm på 3. Thomas kjører utenfor NM, og Trond Sveinsvoll, også han i Citroen C3 R5, tok den siste pallplassen i første NM runde.

Dette var det første løpet på vinterføre for Mads og Torstein siden Rally Sweden 2019. Mads har jobbet for og med Citroen i hele 2019 med utvikling av bilen, så mye har skjedd siden den gang. Med 2 svenske verdensmestre i Rally Cross, Johan Kristoffersson og Mattias Ekstrøm, på startstreken, begge holder høy internasjonal klasse også i rally, var det god anledning til å sjekke ut tilstanden før årets VM starter.

«Jeg er veldig godt fornøyd», sier Mads. «Vi gjorde forskjellig testing av oppsett, og det vi endte med virker tett opp mot perfekt. Jeg er veldig fornøyd med bilen. Det er godt å se at farten stemmer med følelsen, når vi sammenlikner oss med andre. Det er også positivt med en god opplevelse, og samtidig se at teamet fungerer perfekt, før vi starter første VM runde, Rally Monte Carlo, neste uke.»
Mads og Torstein skal kjøre full VM sesong for Citroen i WRC2. De har også en runde til i NM på programmet, Rally Finnskog, første helgen i februar.

Foto: PRL