Østberg var ikke fornøyd

M_Ostberg_15_POL
7. runde av rally-vm, Rally Polen, ble avsluttet i dag. Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson i DS3 WRC endte på 9. plass, godt under pari for duoen, som ligger på 3. plass i VM/WRC etter helgen.

 

-Selvsagt er vi ikke fornøyd med den plasseringen, sier Mads i en kommentar. «

-Vi kom hit for å kjempe i toppen, og når vi sitter igjen med en 9., er det ingenting å rope hurra for. Men jeg vet egentlig ikke hva jeg kunne gjort annerledes underveis. Jeg har kjørt det jeg har kunnet hele tiden, og samarbeidet mellom Jonas og meg har gått bra som alltid. Men tidene har ikke kommet. Skulle noe endres måtte det eventuelt vært å forberede oss med test i forkant. Rally Polen går på veier som skiller seg ut fra alt annet vi kjører gjennom sesongen, og vi hadde nok ikke tapt noe på å teste, for å si det sånn. Men det er det ikke Jonas og jeg som bestemmer.

 

Tidene underveis har svingt mye, både på enkeltetapper, og på de forskjellige sektorene på hver etappe, hvor det måles mellomtider. Det er ikke vanlig kost, og tyder på at noe ikke har stemt i dette løpet. Samme tendens har gjort seg gjeldende for Mads’ teamkamerat, Kris Meek, og man kan forvente at det blir gjort en grundig analyse i teamet, for å finne ut hva som gikk galt.

 

-Nå skal jeg har en 2 ukers ferie, kombinert med bryllupsreise, som jeg ikke rakk p.g.a. et tett program da jeg giftet meg i fjor høst,» sier Mads, «så starter forberedelsene til Rally Finland, som går siste helgen i Juli. Vi skal ha en dags test før løpet, og jeg er skikkelig innstilt på at vi skal revansjere oss der, avslutter han.