Østgaard starter eget akademi

Protyre Formula Renault Autumn Cup - Rockingham 16 November 2013
Tommy Østgaard (20) fra Langhus har startet sitt eget akademi for å hjelpe og veilede unge norske racing-talenter i å utvikle seg som førere og utforske mulighetene som finnes internasjonalt.

Tommy Østgaard ønsker å hjelpe norske racing-talenter gjennom hans egen erfaring fra racing i England med hjelp fra hans internasjonale kontakter. «Racing i England er noe helt annet enn i Norge, de ligger langt foran oss. Det var en stor overgang for meg, men jeg har nå etablert meg i England og ønsker å gjøre det lettere for nordmenn å følge i mine fotspor. Jeg har et godt team rundt meg som også kommer til å være sterkt involverte i prosjektet, og jeg har også opparbeidet meg en rekke kontakter fra verden over som kan hjelpe førerne i akademiet.”

Full test i England til vinneren

Vinneren av akademiet, som blir valgt av Tommy og sitt personlige team på slutten av året, vil få en full test i England for teamet SWB Motorsport i en av deres Michelin Renault Clio Road Seres biler – den første serien Tommy kjørte i en lukket bil i England. “Dette er en stor mulighet for den som vinner. De vil ha alt tilgjengelig for testen – et profesjonelt team i SWB Motorsport, min fotograf fra Paul Davies Photography, min PR manager fra Minerva Motorsport Communication, meg som førertrener og mye mer. Det vil bli en fantastisk dag for vinneren!”

Foredrag av internasjonale eksperter

“Vi kommer til å legge alt til rette for at deltakerne i akademiet kan utvikle seg best mulig. Simon Baldry, team-sjef for SWB Motorsport kommer til å være med på flere løp og hjelpe førerne sammen med meg. I tillegg kommer Mexikaneren Rodrgio Loyo, som jobber som racing-ingeniør i noen av de største seriene i Europa, til å holde et foredrag sammen med både meg og Simon.”

 

“Mitt PR-team kommer også til å bidra med deres råd og tips til presentasjonen, samtidig som min samarbeidspartner 5G Creative vil poengtere viktigheten av sosiale medier og hvordan man bør bruke dette på best mulig vis. Jeg kommer til å følge opp alle utøverne og lage et individuelt treningsopplegg for hver enkelt fører i samarbeid med dem. Mitt mål er å gjøre førerne best mulig rustet for internasjonal racing, og vil benytte meg av mine kontakter for å få de ut i Europa. Jeg mener det er særdeles viktig for å få sporten større her i Norge.”

En god avtale for partnere

Akademiet vil gi Tommys eksisterende sponsorer mer eksponering, men han håper også på å få med nye partnere som ønsker å hjelpe han med å tilby en god mulighet for unge talenter. “Dette er en god avtale for mine sponsorer. Jeg håper også at flere partnere ønsker å bidra til akademiet, slik at vi kan gi den best mulige forutsetningen for unge, lovende førere – som muligens likt meg – ikke er født med uendelige midler eller muligheter.”

 

“Sponsorer vil ikke bare få et positivt omdømme av å være involverte i å bidra til å gi en mulighet for unge personer som ønsker å følge drømmene deres, de vil også få eksponert deres merkevare på en positiv måte gjennom alle våre førere og akademiet i seg selv.”