Østgaard tilbake på pallen

Michelin Clio Cup R02 Oulton Park May 17th 2014 Mandatory Credit: Paul Davies/Paul Davies Photography  +44(0)7721 886878  paul@pdphoto.co.uk  NO UNAUTHORISED USE
Tommy Østgaard (21)  var tilbake på pallen under helgens løp i Michelin Renault Clio Cup Race Series på Oulton Park i Storbritannia, etter en trøblete sesongåpning på Rockingham tidligere i år.

Østgaard var tilbake på pallen under helgens runde på Oulton Park, etter å ha hatt en tung start på sesongen under åpningshelgen på Rockingham. Der ble han disket etter en teknisk feil på bilen etter å ha blitt nummer 2. i det første løpet, før han kjørte inn til en 7. plass etter å ha blitt påkjørt i den første svingen i løp nr. 2.

Sterkt startfelt
På startlisten for helgens løp var blant annet treårig BTCC-fører Jeff Smith og flere førere med pallplasser i Renault UK serien, den øverste merkesklassen i England. Deriblant Mike Robinson (32) som også har gode resultater i Europa.

Nedtur i det første løpet
Den Marcello-sponsede føreren, som aldri hadde kjørt på banen før testingen på Fredag, imponerte stort under kvalifiseringen og sikret seg 3. og 2. startspor til løpene. Tommy fikk en dårlig start på det første løpet da han måtte en tur ut på gresset allerede på den første runden, og kom i mål på en skuffende 10. plass.  «Jeg hadde en god start men gjorde en feil som kostet meg dyrt på den første runden. Jeg mistet festet bak da bakdekkene var kalde, og måtte en tur ut på gresset som kostet meg flere plasseringer. Deretter ble igjen presset ut på gresset, og løpet ble en katastrofe. Men bilen var heldigvis hel, og vi tok i det minste poeng.». Løpet ble vunnet av David Dickenson.

Kjempet om seier
Det andre løpet ble en helt annen historie, hvor Tommy tok starten. Etter en stor smell lenger bak i feltet ble løpet til slutt rødflagget, og det ble en ny start der langhus-gutten nok en gang tok ledelsen. Tommy Østgaard og Mike Robinson stakk i fra resten av feltet og fulgte hverandre helt inn til mål, hvor nordmannen endte på andre plass.

«Jeg er veldig fornøyd med helgen totalt sett. Jeg er strålende fornøyd med at jeg har tempoet til å være med helt i toppen allerede med det budsjettet jeg har, ettersom de fleste jeg konkurrerer mot har langt mer erfaring enn meg. Det ga meg stor oppmerksomhet, og jeg svært takknemlig for alle som støtter meg! Nå ser jeg frem mot neste løp på Donington Park 31. Mai – 1. Juni, hvor jeg håper å kunne ta min første seier for året.»

God start for Tommys akademi
Helgen før var Østgaard på Vålerbanen hvor han fulgte opp flere førere i hans eget racing akademi, Tommy Østgaard Race Academy. Et akademi han startet for å hjelpe unge, norske, lovende talenter med å ta steget ut til internasjonal racing ved hjelp av hans internasjonale nettverk. Østgaards førere tok fire av fire seiere i bane-racing og alle førerne viste god progresjon under hele helgen.