Ottersen suveren på Rudskogen

Joakim Ottersen fra KNA Oslo og Omegn kjørte sitt aller første billøp for sesongen på Rudskogen Motorsenter under årets Asfalt Supercars. Oslo-gutten sto over NM-åpningen på Vålerbanen tidligere i vår grunnet bryllupsreise.

• Jeg har ikke kjørt billøp siden i fjor, så jeg trodde rett og slett ikke det skulle gå så fort i helgen, smiler han. Racingføreren innfridde til de grader, og han senket rekorden fra 2017 med nesten 1/10 del. Fra 1.21.765 til 1.21.684. Det skjedde under lørdagens finale i GT+.

Selv om det ble en tiendels senking av rekorden har Ottersen et mål om å komme under 1.20.000 på Rudskogen.

– Jeg tror det skal være mulig, men da må vi ha helt optimale forhold. De var ikke tilstede i dag, forteller han etter søndagens finaler. Søndagen ble preget av våt bane og ikke optimale rekordforhold. Joakim Ottersen vant alle tre finalene i GT+, men før denne runden er både GT1 og GT+ slått sammen til NM-klasse 1, og dermed tar han viktige NM-poeng. Han får riktignok ikke full pott da det blir gitt NM-poeng utifra antall deltagere i klassen.

Rygge imponerte i GT3

Olav Rygge fra KNA Indre og Ytre imponerte også stort under helgens Racing NM. På lørdag kjørte han svært raskt både i kvalifisering og i løpet. Han kjørte ned mot det raskeste som er kjørt i GT3 klassen med sin Audi TT RS.

– I dag har det gått veldig bra, ting fungerer som det skulle, smilte Rygge i depoet. Rygge kjørte over målstreken som vinner av finale 1. Han var 19,6 sekunder foran andremann Per Støldal NMK Sandefjord også han i Audi TT RS. Tredjeplassen gikk til Richard Green fra PCN med sin Porsche 996 Cup. Det var disse tre det handlet om i GT3 denne helgen.

Under søndagens første løp i GT3 måtte regndekkene på bilene og her hadde nok firehjulstrekken til Per Støldal en stor fordel. Han ledet løpet lenge, men bakfra spiste Rygge seg stadig nærmere etter å ha ligget bak i feltet fra start.

– Hadde det vært to runder til så skulle jeg nok tatt han. Jeg var forbi ved et par anledninger, men Støldal nektet å slippe meg frem så vi var svært nær hverandre ved et par anledninger. Jeg risikerte ikke noe, forteller Rygge, og dermed ble det andreplass i løp nummer to i GT3. Per Støldal vant finale 2, men bare med 3,5 sekunder. I søndagens siste finale var det igjen på med slicks da banen hadde tørket opp. Da var det igjen duket for Olav Rygge som kunne gjøre som han ville. Ny seier og denne gang med 26.8 sekunder foran Per Støldal.

– Jeg er godt fornøyd med helgens kjøring, sier Rygge etter innkasseringen av to førsteplasser og en andreplass.

I GT1 var det Dagfinn Larsen som tok to seiere og en andreplass, mens Pål Berg fra PCN og Oslo fikk med seg to andreplasser og en førsteplass.

Sandberg fortsatt uslåelig

Alf Marius Loe Sandberg har hatt en fantastisk åpning på sesongen i GT4. Så langt har NMK Solør gutten gjort rent bord i klassen. Selv om konkurrentene var noe nærmere denne helgen var det likevel lite å gjøre med Sandberg.

• Ting har fungert utmerket, og vi er veldig godt fornøyd. Vi trengte ikke å risikere noe så dette har vært nok en god helg for oss, smilte Alf Marius Loe Sandberg.

Brekke hjem som NM-leder

I GT5 som er årets største GT-klasse er det derimot langt mer spennende, og selv om Trond Brekke ikke fikk det helt til under NM-runden på Rudskogen så reiser han hjem til Kviteseid som leder av NM-klassen.

• Jeg skal vel ikke klage når jeg kommer som nummer tre i NM og reiser hjem som leder, men ting har ikke gått helt som vi hadde håpet. Vi mangler fortsatt litt power i bilen for å henge helt med, sier han. Brekke fikk med seg en andreplass, en sjetteplass og en fjerdeplass fra de tre finalene, men håper at han får tid til å sette inn ny optimal motor før neste runde.
  • Vi har bygd en ny motor til Fiestaen og jeg håper vi rekker å få inn den før neste NM-runde. Om det blir gjort sier jeg ikke, men jeg håper, smiler han. NM-toer Heidi Frydenhaug hadde også problemer gjennom helgen.
  • Det gikk ikke helt som jeg håpet. Vi snurret og vi ble presset litt og hadde litt uflaks, men sånn er racing. Jeg avsluttet heldigvis med en seier, så vi får ta med oss det, sier hun.

Nå er det en god pause i NM frem til Asfalt Classic på Rudskogen helgen 10. – 12. august. Les mer om helgens Racing NM på racingnm.no.