Over 110 rallybiler i Bjerkesprinten

anders_grondal_460.jpgI februar inntar verdensstjerner som Sebastien Loeb og Petter Solberg Bjerke Travbane når Rally Norway startes fra hovedstaden. På lørdag kan publikum få VM-stemning på forskudd når over 110 rallybiler samles til Bjerkesprinten.

Det er andre gang i år Bjerkesprinten kjøres, og i spissen for de drøye 110 deltagerne stiller vinneren fra løpet i april, Anders Grøndal. Han vil dermed få teste ut traseen som han forhåpentligvis også skal kjøre som åpningsetappe i Rally Norway 12. februar.

-Vi skal teste ut traseen som skal brukes under Rally Norway på lørdag. Riktignok uten snø og is slik vi håper det skal være i februar. Men for publikum blir det mulighet til å se hvordan det vil bli på Bjerkebanen når VM-løpet har åpningsshow i hovedstaden til vinteren, sier primus motor for arrangementet, Bjørn Gulbrandsen i NAF Oslo og omegn Motorsport. Det tradisjonsrike løpet på Bjerkebanen er svært populært og i år var over 100 deltagere påmeldt i god tid før påmeldingsfristen gikk ut.

-Vi skal kjøre i to forskjellige traseer, eller to forskjellige fartsetapper om man vil. Første etappe blir den samme som vi har kjørt tidligere, mens den andre blir VM-traseen. Begge er rundt 2 000 meter lange, og begge er svært publikumsvennlige, kan Gulbrandsen fortelle.
Som nevnt stiller vinneren fra vårløpet, Anders Grøndal fra NMK Drammen i sin Subaru Impreza WRC. Også andremann fra løpet i april, Anders Kjær fra NMK Larvik, er med blant deltagerne på lørdag.

I tillegg til rallybilene vil det også bli oppvisningskjøring med flere Rallycrossbiler, ekstreme gatebiler og crosskart under Bjerkesprinten førstkommende lørdag.

Bjerkesprinten kjøres lørdag ettermiddag med start klokken 15.00, og det hele vil være ferdig ca. kl. 18.00.

Løpets internettsider