Overbevisende av Petter

P_Solberg_15_HOC Game, set og match for Petter Solberg på Hockenheimring

 

Sesongens første seier, 30 av 30 mulige VM-poeng, fire heatseirer, tre banerekorder og Monster Super-Charge-prisen (raskest til første sving i finalen). Og etter seieren på Hockenheimring leder jeg VM i rallycross med 15 poeng. Den største takken skal teamet mitt ha!

 

For en fantastisk start på sesongen med to utrolig sterke resultater i løpet av første uke. Sesongen er bare en uke gammel, men teamet mitt og jeg har jobbet beinhardt og døgnet rundt i uendelig lange timer, dager, uker og måneder for å nå dit vi er i dag. Innsatsen har vært formidabel. Møysommeligheten og innsatsen som ligger bak er nøkkelen til suksessen vi opplever nå.

 

Helgen startet ikke fullt så bra da vi ble skjøvet av banen i første heat. Det var ikke akkurat starten vi hadde håpet på, men vi jobbet oss sakte, men sikkert tilbake til toppen igjen gjennom å følge planen til punkt og prikke videre i de innledende heatene. Men konkurrentene mine feilet en etter en, fokuserte vi på å kjøre feilfritt. Etter siste heat ledet vi hele løpet og tok med oss full pott med VM-poeng.

P_Solberg_15_HOC2

Jeg er svært fornøyd med startene vi fikk til i alle heatene selv om alt måtte gjøres manuelt ettersom vi hadde problemer med startsystemet. Det eneste øvrige problemet vi opplevde gjennom helgen var en punktering i semifinalen, men heldigvis hadde vi bygget opp et solid forsprang bakover og kunne kjøre først til mål også der.

 

I finalen sto jeg i pole position med Reinis Nitiss ved min side. Heldigvis er han en smart og dyktig fører, og vi kom oss begge rent gjennom første 90-graderssving. Derfra og ut var det enkelt nok – eller vanskelig nok – å kjøre hardt på de riktige stedene på banen og risikofritt ut over det.

 

Denne seieren er veldig spesiell for meg ettersom løpet ble kjørt sammen med DTM på en av de største mnotorsportshelgene i Tyskland. Nivået på konkurransen har hevet seg siden fjoråret. Jeg kan se at motstanderne mine har utviklet seg gjennom vinteren, og det samme har fabrikkbilene vi konkurrerer mot.

 

Selv om vi leder VM med 15 poeng etter to runder, vet vi at det skal bli svært tøft å forsvare ledelsen. Det gjenstår elleve løp av sesongen, og jeg forventer hard kamp om hvert eneste VM-poeng.

 

Heldigvis er det harde fighter jeg lever for!

 

På toppen av alt leder SDRX-teamet med Liam Doran og jeg VM for team. Dessverre for Liam fikk han tekniske problemer i semifinalen. Til sammen sanket vi fem av seks heatseirer denne helgen.

Samtidig som jeg sikret min sjette VM-rundeseier og 11. plassering på seierspallen (av 14 mulige) i rallycross, kjørte min sønn Oliver inn til seier i sesongens første NM-runde i crosskart i Skien. En fullkommen Solberg-helg, med andre ord…

 

Neste VM-runde finner sted 15.- 17. mai i Mettet, Belgia.

Resultater Hockenheim

1) Petter Solberg, Norge 4.37,837
2) Reinis Nitiss, Latvia 4.40,377
3) Timmy Hansen, Sverige 4.41,659
4) Toomas Heikkinen, Finland 4.44,562
5) Robin Larsson, Sverige DNF
6) Andreas Bakkerud, Norge DNF

VM for førere:

1) Petter Solberg 57
2) Johan Kristoffersson, Sverige 42
3) Andreas Bakkerud 37pts
4 Timmy Hansen 33
5 Reinis Nitiss 32
6 Toomas Heikkinen 29

VM for team:
1) SDRX 74
2) Ford Olsbergs MSE 69
3) Peugeot Hansen 61