Overbevisende dobbeltseier for Dennis Olsen

Med to klare seiere i høstsesongens første løp nærmer Dennis Olsen seg toppen i sammendraget.

Spa-Francorchamps er blant de mest spektakulære og populære banene på kalenderen i Porsche Supercup – både blant førerne og publikum. For Dennis Olsen var det første gang han kjørte løp i Porsche på banen, men det stoppet ham ikke fra å kjøre inn til dobbel pole position på kvalifiseringen lørdag morgen.

Fra beste startspor i begge helgens løp leverte Olsen prikkfrie prestasjoner og kjørte inn til overbevisende seiere i begge løpene.

– Dette var en fantastisk deilig start på høstsesongen! Jeg følte at jeg var godt forberedt før helgen, og da var det deilig å levere på denne måten, sier en gledesstrålende Olsen etter løpet.

I begge løpene beholdt Dennis førsteplassen ut fra start, og det var aldri noen som var i nærheten av å true nordmannens posisjon.

– Jeg kunne kjøre mitt eget løp og slapp fighter med de andre førerne – noe man ofte taper en del på. Når bilen fungerte perfekt i tillegg ble de to veldig morsomme dager på jobben, sier han.

Dennis Olsen (N), Porsche Mobil 1 Supercup Spa-Francorchamps 2017

I lørdagens løp ble italienske Mattia Drudi nummer to, mens den tyske sammenlagtlederen Michael Ammermüller tok tredjeplassen. I søndagens løp ble Ammermüller nummer to foran Dylan Pereira fra Luxembourg.

Dobbeltseieren gjorde dermed at Olsen tok innpå Michael Ammermüller i sammendraget. Nå skiller det kun åtte poeng mellom de to foran de siste tre løpene i sesongen.

– Det blir tøft å vinne sammenlagt, men jeg har absolutt tro på at det er mulig fortsatt. Med resultatene denne helgen setter vi ekstra press på Ammermüller inn mot de siste løpene, og det kan være en fordel, sier Dennis.

Nå venter en travel periode for østfoldingen. Allerede neste helg er det klart for nytt løp i Porsche Supercup – denne gangen på italienske Monza. Deretter er det to løpshelger på rad i den tyske Porsche Carrera-cupen hvor Dennis har en 31 poengs ledelse ned til Nick Yelloly i sammendraget.

– Det blir en hektisk periode, men jeg har god flyt og er klar for å levere, avslutter Olsen.