Overlegen seier til Mikkelsen

Andreas Mikkelsen innfridde favorittstempelet og kjørte inn til en overlegen seier i WRC 2 under VM-runden på Korsika.

 

Sammen med kartleser Anders Jæger gjorde Andreas Mikkelsen en gjesteopptreden for Skoda Motorsport for andre gang denne sesongen. Og i likhet med VM-åpningen i Monte Carlo i januar, gjorde de norske guttene jobben sin og kjørte inn til seier.

– Å vinne var målet, og jeg er veldig fornøyd med at vi klarte det, sier Andreas.

Han satte standarden allerede fra start og vant samtlige etapper på fredag. Deretter så han seg aldri tilbake. Seiersmarginen ble til slutt ett minutt og seks sekunder. Totalt i løpet ble Andreas nummer sju.

– På de første etappene hadde vi en fin fight med Eric Camilli, som jeg vet er god på disse veiene. Men så gjorde han en feil og var ute av tetkampen. Etter det fikk vi en stor ledelse og alt handlet egentlig om å kjøre kontrollert og sikre seieren, forteller han.

Han innrømmer at han kjørte med marginer og tok ingen sjanser.

– Vi gjorde jobben vår i det som har vært et veldig fint løp, og vi er fornøyde med løpet. Forholdene har vært bra, selv om det enkelte steder lå en del grus i svingene. Det bidro også til at vi måtte være litt ekstra forsiktige, sier Andreas Mikkelsen, som altså kunne juble for seier i sin 80. VM-start i karrieren.