Overlegen seier til Tommy Rustad

rustad_t_sept_4_11_500.jpgTommy Rustad innkasserte en suveren seier i den andre av dagens to finaler i STCC på Knutstorp i Sverige med sin Volvo C30. Dermed styrket han sin tredjeplass sammenlagt, og har ikke gitt opp kampen om årets STCC-tittel.

-Jeg sier som jeg sa i 2009, det er ikke over før det er over, sa Tommy Rustad etter sin fantastiske oppvisning på Knutstorp i ettermiddag. I 2009 ble han mester med knappest mulig margin. I dag ledet fra start til mål og var over tre sekunder foran briten Colin Turkington i mål. Det er en stor avstand i denne sammenhengen.

-Det var en deilig revansje etter missen i kvalifiseringen og etter det som skjedde i første løpet, sa Rustad videre. I det første løpet endte han på en 8. plass etter å ha vært innblandet i et sammenstøt. Under gårsdagens kvalifisering lå han an til å sikre seg pole position da han gjorde en miss i aller siste sving.

Med sin seier og 8. plass fikk Tommy Rustad med seg 29 poeng fra dagens to løp. Robert Dahlgren, som gjorde et innhopp hos Volvo-teamet, gjorde også sine saker perfekt. Han «stjal» 27 poeng med henholdsvis 3. og 4. plass i de to løpene.

I det første av dagens løp startet Tommy Rustad fra sjette startspor. Han hadde en god start og var oppe på 5. plass før det ble en situasjon med sikkerhetsbil på banen. Etter at løpet var i gang igjen var han innblandet i et uhell og tapte terreng. Men Tommy bet seg fast på den viktige 8. plassen som gir beste startspor i andre løp.

I det andre løpet gikk han rett til tet og satte konkurrentene ettertrykkelig på plass. Han ledet fra start til mål og hadde god avstand til resten av feltet. Dette var Rustads andre seier på de 16 løpene så langt i sesongen, og dessuten har han fire andreplasser.
Etter dagens løp er det Fredrik Ekblom som leder Scandinavian Touring Car Championship sammenlagt med 194 poeng. Rickard Rydell har 192 poeng, mens Rustad har 168. Kun en runde gjenstår, og der er det 50 poeng å kjøre om. Med andre ord er slaget tapt for Rustad.

-Så lenge det er teoretisk mulighet så gir ikke jeg meg uten kamp.

Den siste STCC-runde kjøres på Mantorp om to uker.