Overlegen seier til Veiby i Rally Sverige

Ole Christian Veiby og Jonas Andersson kjørte inn til en overlegen seier i WRC2 klassen i Rally Sverige i dag, etter å ha ledet løpet størstedelen av helgen.

 

–      Dette er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse! Det er så utrolig deilig! Jeg har jo fulgt Rally Sverige siden jeg var liten gutt, og har jo drømt om å en dag stå på toppen av seierspallen! Vi har prestert bra hele helgen, og det var en fight nesten helt til siste prøva. Vi har vært raskest på 8 av fartsetappene under helgen, og det kjennes ekstra godt med seier når man virkelig har slåss for den!

 

Etter en litt kjedelig start på Rally Sverige på torsdag kveld, hvor de måtte kjøre den første prøven med bilen i safe-mode og uten rally-fart, tok det seg raskt opp. Allerede fredag morgen hadde ung-gutten fra Kongsvinger tatt ledelsen i WRC2-klassen, og beholdt den ledelsen resten av løpet.

 

–      Bilen har fungert perfekt hele helgen, det lille på torsdag kveld fikk teamet fort fiksa. Selv om det har vært utrolig vanskelig forhold, særlig på andre gjennomkjøring av prøvene, så har det gått greit. Vi har så klart hatt noen tilbud vi også, det er naturlig når man pusher, men vi har ikke hatt noen store problemer. Det har vært utrolig gøy å konkurrere denne helgen, og kjent på at det har gått bra og pushe når vi har ønsket det.

 

Dette er Ole Christian’s andre WRC2 seier, den første tok han etter Rally Polen i 2017. I fjor kjørte han inn til en tredjeplass her i Sverige. Med seieren her, tar han også ledelsen totalt i WRC2, etter tredjeplassen i Monte-Carlo forrige måned. Totalt i Rally Sverige havnet gutta på en niende plass, og sikret seg dermed bedre plassering enn flere av de som kjører i den store klassen.

 

Resultat WRC2 Rally Sverige 2019

1 VEIBY

2 Lindholm +2.03,5

3 Kristoffersson +2.19,6

4 Bergkvist +2.28,8

5 Gryazin +2.47,1

6 Brynildsen +4.34,3

7 H.Solberg +4.35.5

 

VM-stillingen WRC2
1 Veiby 40
2 Bonato 25
3 Rourmaux 18
4 Lindholm 18
5 Kristoffersson 15
6 Yates 13
7 Bergkvist 12
8 Ciamin 10
9 Gryazin 10
10 Villa 8
11 Brynildsen 8
12 H.Solberg 6