På pallen for tredje gang på rad

Rally Mexico 2015
Andreas Mikkelsen har åpnet rallysesongen meget sterkt. Med tredjeplass i helgens VM-runde i Mexico, har han festet et grep om andreplassen i sammendraget – etter å ha blitt nummer tre i alle tre VM-rundene så langt i år.

 

– Jeg dro til Mexico for å lære meg løpet. På forhånd sa jeg at en plass blant de fem beste ville være bra. Derfor kan jeg ikke annet enn si meg meget godt fornøyd med en ny pallplassering, oppsummerer 25-åringen fra Oslo.

Sammen med kartleser Ola Fløene kjørte han meget stabilt og sikkert gjennom hele helgen. Etter to avkjøringer under debuten i Mexico i fjor, var målet i år å fullføre og lære seg etappene med tanke på senere sesonger. Derfor var han aldri opptatt av å kjøre for å vinne.

– Jeg har ikke vært villig til å ta noen sjanser, selv om jeg hadde heng på andreplassen. Jeg var her i første rekke for å virkelig lære meg etappene. Erfaring er veldig viktig med tanke på å være med å kjempe om seieren i Mexico neste år, forklarer han.

Gjennom hele helgen har han vært raskere på andre gjennomkjøring, og han avsluttet løpet meget sterk. Med andreplass på den siste Power Stage-etappen, fikk han også med seg verdifulle bonuspoeng i VM – og ligger nå på andreplass i sammendraget.

Andreas og Ola sin teamkamerat i Volkswagen Motorsport – den regjerende verdensmesteren Sebastien Ogier – var nok en gang i en klasse for seg. Franskmannen har dermed vunnet samtlige VM-runder i år, og bekreftet på ny at han for tiden er verdens beste rallyfører. Ogier hadde nesten halvannet minutts margin ned til andreplassen. Det ble en kamp mellom nordmennene Mads Østberg og Andreas Mikkelsen om å være best etter Ogier. De kjempet en spennende duell gjennom hele løpet, og til slutt var det Østberg som trakk det lengste strået med fattige 6,3 sekunders margin.

– Jeg er absolutt ikke skuffet over at andreplassen glapp. Tredjeplass er et veldig godt resultat for meg, og kanskje litt i overkant av hva jeg hadde forventet på forhånd. Jeg hadde et snurring på den tredje siste etappen, som gjorde at Mads fikk en luke jeg aldri klarte å tette igjen.

– Vi har fått en meget god start på sesongen, med tre tredjeplasser på de tre første løpene. Spesielt tredjeplass i Monte Carlo og i Mexico er jeg fornøyd med. Dette er løp jeg ikke har så mye erfaring fra. Med andreplass i VM har jeg fått en veldig god start på sesongen. Nå gjelder det å fortsette å kjøre stabilt og fort. Jeg har vært nærme min første seier, og jeg håper den kommer om ikke så altfor lenge, sier han.

Ogier leder VM med sine 81 poeng, mens Andreas ligger på andreplass med 47 poeng. Thierry Neuville er på tredjeplass med 33 poeng.