Pål avsluttet med stil

_q0c7468.jpgPål Varhaug avsluttet årets GP3-sesong med å kjøre inn til beste rundetid i dagens finale på italienske Monza.

-Det oppsummerer egentlig hele sesongen for meg. Jeg har vist gang på gang at jeg kan kjempe blant de aller raskeste. Jeg vant åpningsløpet, jeg har vært helt i toppen på trening og på Spa ble jeg bortdømt fra en tredjeplass. I dag avslutter jeg en vanskelig helg med å sette beste rundetid, men resten av sesongen har vært «stang ut», forklarer 19-åringen fra Ålgård i Rogaland.

Også finalehelgen på Monza skulle bli vanskelig for Pål Varhaug. Han fikk ingen frie runder under den svært korte kvalifiseringen og startet i 21. startposisjon. Lørdagens løp fungerte imidlertid bra, og han kjørte seg opp til 14. plass. Dermed startet han fra 14. startposisjon i dag, men det skjedde mye i løpet og Pål falt ned til 19. plass. Men han hadde altså den raskeste rundetiden.

Esteban Guttierez vant lørdagens løp, mens Robert Wickens vant det aller siste løpet.

-Årets sesong har uansett vært en spennende opplevelse. Vi har kjørt sammen med Formel 1, og kommet nært innpå det sirkuset. Jeg vet at mange har lagt merke til mitt gode tempo, og jeg har flere tilbud for fremtiden. Både i GP3 og GP2, men hva jeg gjør avhenger av hvor stort budsjett jeg klarer å skaffe. Vi skal gå i tenkeboksen nå, men jeg ser uansett svært lyst på fremtiden.

GP3 startet som et helt nytt mesterskap dette året, og er kun to hakk under Formel 1. Nivået har vært ekstremt høyt blant de tretti førerne, og alle har kjørt like biler med chassis fra Dallara og 2,0 liters turbomotorer fra Renault. Sammenlagtvinner ble til slutt Esteban Guttierez fra Mexico, som vant foran Robert Wickens fra Canada og Nico Müller fra Sveits. Pål endte på en trettendeplass i mesterskapet.