Pål fra 22. til 3. plass

_y2z7098.jpgPål Varhaug følte seg bortdømt etter kvalifiseringen til dagens GP3-løp på belgiske Spa. I løpet tok han hevn, og kjørte seg fra 22. startposisjon til en fantastisk 3. plass i mål.

-Endelig! Etter at jeg vant det første GP3-løpet i vår har jeg ikke oppnådd de resultatene jeg har håpet på. Men jeg har hele tiden visst at jeg er blant de raskeste, og jeg har aldri tvilt på mitt eget tempo. I dag fikk jeg bevist at jeg hører med i toppen, sier Pål Varhaug.

Dagen startet bra da Pål Varhaug kjørte inn til femte startposisjon på kvalifiseringen, men den plasseringen fikk han ikke beholde.

-Da kvalifiseringen startet var det vått, men det var en opptørkende bane og jeg tok en sjanse med å gå ut på tørværsdekk. Det var nesten umulig å kjøre, men helt på slutten tørket banen såpass opp at jeg fikk satt den femte raskeste rundetiden. Det var et par gulflagg på den runden, men der noen hadde kjørt ut tok jeg det med ro. Likevel valgte dommerne å stryke denne runden fordi jeg hadde satt den beste rundetiden da det var gulflagg ute på banen. Men det var jo en opptørkende bane, så det var ikke så rart at jeg satte den beste rundetiden på slutten. Og før den siste runden hadde jeg ikke feste i det hele tatt, og hadde ikke fått satt noen god rundetid.

Dermed ble 19-åringen fra Ålgård flyttet ned til 22. startposisjon, men en innbitt nordmann lot seg ikke knekke.

-Jeg synes det var blodig urettferdig, og jeg føler det har vært mye «stang ut» i år. Men rettferdigheten seiret i løpet.

Da løpet startet var det tørt på Spa-Francorchamps, og Pål var innblandet i en smell langt bak i feltet. Han gikk da inn i depotet, og tok en stor sjanse; han byttet til regndekk selv om banen var tørr. I mange runder så det ikke ut som dette var noe smart valg, men plutselig ble det et skybrudd over Spa-banen, og Pål begynte å plukke plasseringer. Til slutt kjørte han inn til en fantastisk tredjeplass.

-Vi tok en sjanse, men det må man i denne sporten, og det viste seg å være rett. Nå er jeg bare utrolig glad, og denne tredjeplassen gjør at jeg starter som nummer seks i morgen (de åtte beste blir snudd), og da har jeg et godt utgangspunkt.

Robert Wickens vant løpet, og ligger nå godt an til å klare sitt mål om å bli blant de ti beste i årets GP3-sesong.