Pål går for ny topplassering

p_varhaug_10.jpgRacerfører Pål Varhaug, som vant den første GP3-runden i Barcelona, går for en ny topplassering i Tyrkia denne helgen.

Pål Varhaug fra Ålgård i Rogaland ligger på en andreplass i det helt nye GP3-mesterskapet etter de to første løpene i Barcelona for tre uker siden. 19-åringen overrasket alle da han vant det aller første GP3-løpet i historien, med tanke på at hans team Jenzer Motorsport er sett på som små utfordrere i konkurranse med noen av de beste racingteamene i verden. Pål Varhaug hadde alle forutsetninger for å gjøre et godt resultat også i det andre løpet i Barcelona, men da ble han presset av banen av Robert Wickens allerede i starten, og måtte bryte. Likevel ligger han på andreplass i mesterskapet, kun ett poeng bak nevnte Wickens.

-Det blir vanskelig å gjøre det like bra i Tyrkia som i Spania, men jeg går likevel for en ny topplassering. Jeg kjenner ikke banen i Istanbul og det er en ulempe, spesielt siden vi bare har 30 minutter med trening før kvalifiseringen starter. Så jeg har egentlig samme målsetting som sist, og det er å bli blant de ti beste. Men hvis alt stemmer viste jeg jo i Barcelona at alt er mulig, sier Pål Varhaug.

GP3 er et fast supportmesterskap til Formel 1, og kjører det første løpet lørdag ettermiddag etter Formel 1-kvalifiseringen, og det andre løpet søndag morgen før Formel 1-løpet starter.

-Det er morsomt å kjøre på de samme stevnene som Formel 1. Det betyr at det er enormt med tilskuere og mye oppmerksomhet, men ulempen er at det blir litt lite kjøretid for oss. Men det er likt for alle, og jeg har prøvd å lære banen mest mulig på dataspill den siste tiden.

Pål Varhaugs bil, en Dallara laget av karbonfiber, ble ganske skadet i Barcelona, men er nå fikset igjen. Samtidig håper teamet at de har lært enda mer om bilen, og hva som er det ideelle oppsettet foran denne helgen.

-Bilen er god som ny, men det gjelder å finne det rette oppsettet så fort som mulig på treningen. Her har vi dessverre en ulempe ettersom mange av de andre teamene også har biler i GP2, som har kjørt her i Istanbul i mange år. Det vil si at de har data om banen som er svært nyttig også når man skal finne et bra oppsett på GP3-bilene.

Det første løpet på den 5,3 kilometer lange banen går lørdag klokken 16.20 norsk tid, mens løp to går søndag klokken 09.20, og det løpet kan sees direkte på Viasat Motor.