Pål Varhaug økte ledelsen

foto1_510.jpgPål Varhaug (17) økte sin ledelse i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0, da femte runde ble kjørt i Misano i helgen.

Formel-talentet fra Gjesdal i Rogaland har en ledelse på hele 34 poeng til nestemann i mesterskapet etter at han endte på henholdsvis 2. og 12. plass i de to løpene som ble kjørt i svært varmt vær på Misano-banen i helgen.

Pål Varhaug hadde beste startspor etter en meget god kvalifisering i den første av de to løpene som ble kjørt i helgen. Men i selve løpet var han ikke heldig.
-Jeg må ta skylden selv for at jeg ikke klarte å utnytte startposisjonen bedre. Jeg misforstod rett og slett startprosedyren og tyvstartet. Dermed ble jeg belønnet med en «drive trough»-straff, sier Pål Varhaug. Dermed måtte han kjøre sakte gjennom hele pit lane, og da han kom ut på banen igjen var han ti sekunder bak nest sistemann i feltet.
-Jeg hadde bra fart i bilen, så jeg kjørte forholdsvis raskt inn feltet og plukket konkurrenter etter hvert.

Varhaug kom til mål på en 12. plass, 12 sekunder bak vinneren Sergio Campana.

I søndagens løp hadde Varhaug nest beste startspor ved siden av Campana. Da klarte han å holde plasseringen, og var også på andreplass bak Campana etter at de 19 rundene var kjørt.

-Jeg lå på andreplass gjennom hele løpet, og det var et helt udramatisk løp, forteller Varhaug.

Det er små marginer i mesterskapet. Helgens dobbelt-vinner, Sergio Campana, har til tross for at han gjennom hele sesongen har vært av de raskeste hatt mye stang ut. Campana er dermed nede på 5. plass sammenlagt.

-I forhold til mesterskapet var jeg heldig. Ingen av de som ligger nærmest meg hadde noen god helg

Med helgens resultater har Varhaug nå 248 poeng i mesterskapet. Han er hele 24 poeng foran Niky Sebastiani som har 214. Sebastiani brøt det første av helgens løp, mens han tok 3. plass bak Varhaug i det andre.

Allerede på onsdag er Pål Varhaug igjen på plass bak rattet. Da er det test på Mugello-banen. Deretter er det sommerferie.

-Det er over en måned til neste løp, så det blir hytteferie, knallhard fysisk trening og gokart-kjøring hjemme i Norge de nærmeste ukene, sier Pål Varhaug.

Hans neste løp er fjerde runde av Euroserien som kjøres på tyske Nürburgring 30.-31. august.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.