Pål Varhaug åpnet på 2. plass

vallelunga_3_500.jpgPål Varhaug (16) la seg på en flott andreplass etter helgens åpningsrunde i det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0 på Vallelunga.

Pål Varhaug var meget godt fornøyd med sin egen innsats i de to finalene på Vallelunga-banen i helgen. Han endte på henholdsvis 5. og 4. plass i de to løpene, og dermed la han seg på en 2. plass sammenlagt etter dette første runden. Dette til tross for at oppladningen var ikke den beste med sykehus-besøk natt til lørdag.

-Jeg fikk en liten aluminiumssplint inn på det ene øyet på fredag, og måtte på sykehus for å få den ut. Det ble en sen kveld, og i tillegg hadde jeg litt problemer med synet under kvalifiseringen på lørdag formiddag. Det var ikke farlig for selve kjøringen, men jeg hadde trøbbel med å fokusere og se instrumentene i bilen skikkelig. Dermed bomgiret jeg et par ganger, kan Pål fortelle. Han kjørte inn til 7. beste tid i begge kvalifiseringene, og dermed startet han begge finalene fra 7. spor. Under fredagens trening var han tredje raskest av de 30 førerne.

Første finale ble kjørt på lørdag ettermiddag, og der avanserte Pål til en 5. plass. I søndagens finale kom han enda et steg høyere og tok 4. plassen.

-I dag lå jeg lenge tett på føreren foran meg, og jeg kunne tatt en sjanse på å ta tredjeplassen. Men det kunne også endt galt, så jeg valgte å sikre 4. plassen fremfor å måtte bryte løpet, sier Pål varhaug.

Det var hans teamkollega Michele Faccin hos Jenzer Motorsport som vant dagens løp. Med 4. plass i går tok Faccin ledelsen i mesterskapet, mens Pål Varhaug altså sørget for at det er dobbelt ledelse til Jenzer-teamet etter denne første runden.

Det er 30 førere fra hele 11 forskjellige nasjoner som kjører det italienske mesterskapet, så man kan trygt si det er svært internasjonalt. I tillegg til europeiske nasjoner er også Canada, Colombia og Brasil representert.

-Det viktigste for meg denne helgen var å få bekreftet at jeg kan hevde meg blant de aller beste, og at seierspallen er innen rekkevidde, sier Varhaug. I fjor kjørte han det åpne sveitsiske mesterskapet i Formel Renault, og endte på 2. plass. I år skal han kjøre både det italienske mesterskapet og Euroserien. Det vil si at 16-åringen skal konkurrere i ni forskjellige land gjennom sesongen. Første runde i Euroserien kjøres på Spa Francorshamps i Belgia 3.-4. mai. Før det skal Pål kjøre tester på de to franske banene Paul Ricard og Le Mans.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.