Pål Varhaug er italiensk mester

foto8_450.jpgPål Varhaug (17) er italiensk mester Formel Renault 2.0. Det ble klart etter at han kjørte sikkert inn til en 5. plass i nest siste løp i mesterskapet på Monza-banen lørdag.

-Det var godt å få avgjort mesterskapet i dag. Nå kan jeg senke skuldrene og bare kose meg i morgendagens løp, sier en glad Varhaug. NAF Gjesdal-føreren hadde 40 poengs ledelse foran avslutningsløpet på søndag.

Det er ikke mer enn åtte år siden formel 1-stjernen Felipe Massa vant det samme mesterskapet, og nå ønsker Varhaug å gå i brasilianerens fotspor.

-Seieren her betyr veldig mye for min videre karriere. Det italienske mesterskapet regnes som det hardeste av alle de nasjonale mesterskapene i Formel Renault. Det blir lagt merke til, og det er fint å ha på CV-en, sier Pål, som allerede har klart hva han kjører neste år.

-Da blir det å ta et steg videre, til Formula Master. Det er en serie som blant annet kjøres sammen med to formel 1-løp, og det er et naturlig steg videre i karrieren, sier 17-åringen.

I lørdagens løp på Monza-banen startet Pål Varhaug fra andre startspor. Han kjørte hele tiden taktisk, og var mest opptatt av å holde sin argeste konkurrent Niky Sebastiani bak seg. Det klarte han. Italieneren endte på en 10. plass, og dermed hadde Varhaug øket avstanden slik at den ikke kan utlignes i morgen.

-Jeg var mer opptatt av å sikre sammelagtseieren enn å vinne dagens løp, og tok ikke noen unødvendige sjanser, sier Pål som kommer til å slå seg mer løs i mrogendagens avslutningsløp.

-Ja da blir det full satsing. Jeg står i fjerde startspor, og vinneren i dagens løp sto også i fjerde spor, så det ser bra ut, gliser han.

Det var spanske Genis Olive som vant dagens løp i flott høstvær på Monza. Nærmest fulgte Sergio Campana fra Italia og Cesar Ramos fra Brasil.

Pål ville vise hva han er god for også på søndag, og fra fjerde startspor kjørte han inn til en 3. plass i søndagens løp.

Dermed ble avstanden ned til andremann enda større. Gledelig for Pål og resten av teamet Jenzer Motorsport var at det til slutt var hans teamkollega Michele Faccin som tok andreplassen. Dermed ble det dobbeltseier til Jenzer og ekstra jubel i det sveitsiske teamet. Faccin lå på 3. plass foran dagens avslutning, og kjørte inn til 5. plass.

Det var italienske Sergio Campana som vant søndagens løp foran Genis Olive fra Spania.

Pål Varhaug har et løp igjen i årets sesong. Euroserien avsluttes i Barcelona førstkommende helg. Deretter begynner han å forberede seg til neste sesong.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.