Pål Varhaug fra bane til vei

p_varhaug_port_460.jpgNorges største Formel 1-håp, Pål Varhaug (18), kjørte i går i 300 km/t på testing i Ungarn. I morgen er han hjemme i Norge for å ha sin første kjøretime.-Jeg må prøve å unngå å kjøre for fort. Det blir nok min største utfordring i morgen, sier Pål Varhaug fra Ålgård som kommer rett fra testing i Formel Master i Ungarn til sin første kjøretime i Norge.

Det er noen uker siden racerføreren fylte 18-år, men denne vinteren har vært full av testing for Formel 1-håpet, så opplæringen for å få førerkort i Norge har latt vente på seg.

-Jeg trenger ikke førerkort når jeg kjører racerbil, og i vinter har jeg testet så mye at jeg ikke rakk å ha førerkortet klart på 18-årsdagen.

Pål Varhaug er ansett som Norges fremste Formel 1-håp og skal denne sesongen kjøre mesterskapet Formel Master, som er kun to hakk under Formel 1 på den internasjonale rangstigen. I fjor ble Rogalendingen italiensk mester i Formel Renault, og også i Formel Master er han en av favorittene.

-På testingen på Hungaroring utenfor Budapest i går var jeg tredje raskest. Tidligere i år har jeg vært nest raskest på test, så det har egentlig gått over all forventning med tanke på at dette er første sesong i en helt ny klasse for meg, medgir Pål.

Pål Varhaug var bare to tideler bak bestemann på tirsdagens test, og det kunne ha gått enda bedre. Da de beste tidene ble satt helt mot slutten av dagen kjørte Varhaug nemlig med utslitte dekk og fokuserte ikke på rundetider.

Årets første løp i Formel Master går selveste 17. mai-helgen på gatebanen i franske Pau.