Pål Varhaug kjører i Monaco

p_varhaug_7.jpgMonaco Grand Prix er verdens mest prestisjefylte billøp, og til helgen debuterer Pål Varhaug på den legendariske gatebanen.

Formel 1-løpet i Monaco går for å være det mest prestisjefylte og glamorøse billøpet i verden, og sammen med Formel 1 kjøres det også GP2 i Monte Carlos trange gater i helgen. Og for første gang skal 20 år gamle Pål Varhaug kjøre det spesielle løpet.

– Jeg har aldri kjørt i Monaco før, så det blir en tøff læreprosess. De fleste konkurrentene mine har erfaring fra banen, men jeg har alltid likt gatebaner, så det skal bli morsomt. På en gatebane er det ikke rom for feil. Gjør man en feil her, så går man rett i autovernet, sier Pål Varhaug, som har relativt forsiktige forventninger foran helgens to løp.

Monaco Grand Prix har blitt kjørt siden 1929, og banen går i de trange gatene i fyrstedømmet på den franske rivieraen. Kjendiser og millionærer preger bybildet denne helgen, og de aller dyreste tilskuerplassene er på luksusyachtene ute i havna. Vinnerne blir også invitert på middag hos Prins Albert.

Racerføreren fra Ålgård har imponert med sitt tempo så langt i årets GP2-sesong, og kjørte inn til en  åttendeplass i det forrige løpet i Barcelona. Og nå er interessen rundt nordmannen høyere enn noen gang.

– Vi opplever faktisk at det er en ekstra interesse rundt Pål nettopp fordi han er norsk. Det har vært påstått at det er en ulempe å komme fra Norge, som er et lite land, når man kjemper for å komme til Formel 1, men vi opplever det helt motsatt, sier Påls far og manager Jardar Varhaug, og fortsetter:

– DAMS-teamet, som Pål kjører for, hadde seks førere som ønsket å kjøre for dem i vinter, men de valgte Pål. Først og fremst fordi de har mest tro på Pål som racerfører, men også fordi de ser det som en kjempefordel at han kommer fra Norge. Norge er et land som aldri har hatt en Formel 1-fører, og mange ønsker å bidra til at dette skal skje. Dessuten er Norge et land med blant annet en stor oljeindustri, noe som også er interessant for teamene i Formel 1.

Løpene i Monaco går fredag og lørdag, og begge løpene kan sees direkte på Viasat Motor. Fredagens løp går klokken 11.10, mens lørdagens løp går klokken 16.05. Løpene kan også sees på www.viaplay.no  , og live-timing kan følges på www.gp2series.com