Pål Varhaug ny MOT-ambassadør

09_varhaug_port_460.jpgPål Varhaug har allerede rukket å bite fra seg i motorsporteuropa. 18-åringen blir nå MOTs yngste ambassadør.

MOT er imponert over den unge utøveren, og har nå inngått et samarbeid med han. Han skal være med på å fronte organisasjonen sammen med mange andre norske idrettsstjerner.

Pål er en spennende utøver, som driver med en litt utypisk idrett. Han viser mot hver eneste dag som motorsportutøver, sier MOT-leder Atle Vårvik. Han påpeker viktigheten av rollemodeller for unge mennesker, og mener Pål Varhaug er en utøver andre unge gjerne må følge som et eksempel.

Det er tidlig i karrieren for Pål, men det er noe av det vi er så enormt imponert over. Han vet hvor han vil og er målrettet. Når han nå begynner å ta stegene oppover blant de store gutta holder han fremdeles begge beina planet på jorda, og fortsetter å jobbe hardt. Han står for sunne verdier, og det er en 18-åring som har overbevist oss om at han vil være et godt forbilde for mange. Vi er veldig stolte over å ha Pål med på laget, sier MOT-lederen.

Varhaug selv er av den generasjonen som har blitt kjent med MOT fordi han har hatt programmet på skolen. Men lenge før han en gang begynte på skolen var han opptatt av å følge drømmene sine og ta egne valg. Han begynte å kjøre gokart som femåring og siden har fart og spenning vært en lidenskap.

Jeg har nok ofret mye for å drive med det jeg liker aller best. Både venner og skole har kommet i andre rekke, men jeg synes absolutt det har vært verdt det, og jeg er stolt over å fronte en organisasjon som jobber for at ungdom skal ha mål for å nå dit de vil, foreller han.

Også den ordinære oppkjøringen blitt litt utsatt. Pål ble 18 år i januar, men nå begynner han endelig å nærme seg oppkjøringen.

Jeg hadde langkjøring i dag faktisk. Det gikk ganske greit, men jeg må virkelig jobbe med å slakke farten inn mot svinger og kryss, der sliter jeg veldig, ler han.

Per Jørgensen, Marketing Manager i Pål Varhaugs team, er strålende fornøyd med avtalen.
– Pål er den første i Formel Racing som blir ambassadør for dem. Han står for sunne verdier, og passer som hånd i hanske til MOTs profil, sier Jørgensen.
Dette er MOT:
MOT har livet til ungdom i sentrum
MOT bevisstgjør ungdom til å ta egne valg og vise mot –
MOT til å leve, MOT til å bry seg, MOT til å si nei
Gjennom MOTs skolebesøk og holdningsarbeid får ungdom verktøy til å gi positiv energi til seg selv og sine omgivelser.

MOTs mål
– Robuste ungdommer som tar bevisste valg og tror på egne krefter
– Varme og trygge miljø der ungdom gjør hverandre verdifulle, og forskjeller aksepteres

Dette er en MOT-ambassadør
En MOT-ambassadør følger sine egne veier og våger å ha drømmer som de jobber hardt for å nå. Ved å ha ambassadørene på lag med MOT vil flere ungdommer lytte bedre til hva MOT sier i klasserommet. Det vil også bli lettere for ungdom å stå for egne valg med en skare av suksessfulle ambassadører i ryggen. MOT gjør en grundig jobb før en ambassadør får forespørsel om å fronte organisasjonen. Det er viktig at MOTs verdier etterleves, og at ambassadørene går foran som modige forbilder.