Pål Varhaug vil bli verdensmester i formel 1

090225_varhaug_460.jpgRacing-talentet Pål Varhaug (18) var krystallklar om sin langsiktige målsetting da han presenterte sine planer i dag. Han skal bli verdensmester i formel 1!

Det er ikke i år målet skal nås. Pål må gå gradene, og når han starter årets sesong i klassen Formel Master, er han to hakk under formel 1-nivå.

-Planen er å kjøre formel Master i to sesonger, og i år er det sportslige målet å være blant de ti beste. Etter to år i denne klassen er planen å kjøre GP2, og da er formel 1 neste trinn på stigen, sier Pål Varhaug.

Formel Master er en klasse der alle løpene direktesendes på Eurosport og der to av løpene kjøres sammen med formel 1. Allerede førstkommende søndag kjører Varhaug årets første test i Valencia i Spania.

I fjor vant Pål Varhaug det italienske mesterskapet i Formel Renault 2.0. Han kopierte dermed det fjorårets nest beste formel 1-fører, Felipe Massa, gjorde for åtte år siden. En rekke av dagens beste formel 1-førere har kommet via den samme veien som 18-åringen fra Ålgård i Rogaland velger.

-Etter fjorårets sesong i formel Renault 2.0 er det et naturlig skritt videre for meg. I år skal jeg lære mest mulig, blant annet fra min teamkollega Fabio Leimer fra Sveits.

Varhaug kjører også i år for det sveitsiske teamet Jenzer og Ikke siden Thomas Schie kjørte formel 3000 i 1997 har en nordmann deltatt i en formel-klasse på et høyere nivå enn det Pål Varhaug vil gjøre neste år.
Bilene i Formel Master har en 2 liters Honda-motor som yter 250 HK. Bilene veier 560 kg og de har en seks trinns girkasse, med girskifting på rattet.

Pål Varhaug er en av utøverne i Norges Bilsportforbunds elitegruppe, og forbundets sportssjef Holm Jacob Matheson har store forhåpninger.

-Pål er et kjempetalent, og gjennom sin seier i den knallharde konkurransen i det italienske mesterskapet i fjor, har han vist hva han er god for. Han er topp motivert, trener knallhardt fysisk, og har alle forutsetninger for å nå sine mål, mener Matheson.
Det er åtte løpshelger på terminlisten, og to av løpene går sammen med formel 1. Det er i Ungarn 25.-26. juli og på Spa Francorchamps i Belgia 29.-30. august. At klassen slipper til sammen med formel 1 sier alt om nivået. De andre løpene kjøres sammen med WTCC-løp, og samtlige løp direktesendes på TV-kanalen Eurosport.

Terminliste Formel Master 2009
16.-17. mai: Pau, Frankrike
30.-31. mai: Valencia, Spania
20.-21. juni: Brno, Tsjekkia
18.-19. juli: Brands Hatch, England
25.-26. juli: Hungaroring, Ungarn (Formel 1)
29.-30. august: Spa, Belgia (Formel 1)
5.-6. september: Oschersleben, Tyskland
19.-20. september: Monza, Italia
Offisielle tester
1.-2. mars: Valencia
18.-19. mars: Imola
25.-26. mars: Spa-Francorchamps
21.-22. april: Brno
27.-28. april: Hungaroring