Pallplass for Andreas Mikkelsen i Tyrkia

Hyundai-sjåfør Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger-Amland avsluttet Rally Tyrkia i dag på en sterk 3. plass og tok dermed sin tredje pallplass i år og avanserte til fjerdeplass i VM-sammendraget. – Det har vært en bra helg for oss, vi har kjørt fort og klart å unngå problemer, sa Andreas etter målgang. 

 

Rally Tyrkia er ett av de røffeste løpene i Rally-VM, men også ett av de løpene som Andreas har sett på som ett av sine favoritt-løp til å vinne. Og allerede fra første prøve så viste han at denne seieren var innen rekkevidde. Han var raskest gjennom åpningsprøven torsdag kveld, og fortsatte med imponerende fart og kjøring fredag. Selv med road-cleaning holdt han andre plassen lenge. På ettermiddagen var det meldt regn og tordenbyger, og med det gjaldt det å gjøre ett riktig og viktig dekkvalg. Dessverre slo ikke dekkvalget ut til Andreas’ fordel, og dagen ble avsluttet på femte plass. Lørdag var det klart for en spennende fight med finnen Suninen om tredjeplassen, men Andreas og Anders avgjorde den kampen allerede på lørdagens andre prøver. Søndag var det bare å holde seg unna trøbbel og å sikre plassen på pallen.

 

–  Jeg er absolutt fornøyd med tredje plass! Det ble litt vanskelig på fredag ettermiddag med det dekkvalget vi gjorde, men så kjørte vi oss opp igjen på lørdag. Veldig fornøyd med farten jeg har første gangen gjennom etappene, men sliter litt andre turen igjennom. Bruker mye dekk, så det må vi finne ut av. Utenom det, veldig fornøyd med helgen. Det er ett tøft løp og vi hadde en bra strategi som jeg syns fungerte veldig bra. 

 

Rally Tyrkia ble vunnet av Sebastien Ogier, mens Team-EVEN kollega Esapekka Lappi tok andre plassen. Tanak, Neuville, Latvala og Meeke fikk alle erfare hvor røft dette løpet kan være, og måtte tidlig se at de var ute av tet-kampen.

 

Rally Tyrkia 2019 totalt:

1 Ogier

2 Lappi +34,7

3 Mikkelsen +1.04,5

4 Suninen +1.35,1

5 Sordo +2.25,9

6 Latvala +2.59,1

 

 

 

Neste løp på kalenderen er Wales Rally GB som kjøres 3 – 6 oktober. I år vil service-parken være spredd rundt i gatene av kystbyen Llandudno, mens starten på løpet vil foregå i Liverpool.