Pallplass for Mikkelsen!

Andreas Mikkelsen og Anders Jaeger-Amland klinte til på siste dag av Rally Italia Sardinia, og kjørte inn til en tredjeplass sammenlagt etter å ha vunnet samtlige av søndagens etapper. – Utrolig deilig, forteller Andreas etter målgang.

Gutta startet siste dag av Rally Italia Sardinia på femteplass sammenlagt, og hadde 7 sekunder opp til Elfyn Evans som lå på fjerdeplass. Med bare 4 fartsetapper å gjøre det på, var det bare å klemme til fra start skulle det være en sjanse til å ta igjen. I løpet av dagen fikk imidlertid Evans tilbake tid som han tapte på lørdag, etter å ha blitt liggende i støvet etter bilen foran, og dermed var det totalt 14 sekunder som skulle taes igjen. Andreas og Anders satte standard fra første meter, og vant samtlige fartsetapper i dag. Selv med etterhvert så slitte dekk, så ble det også seier på Power Stage og ekstra VM-poeng.

–      Det kuleste i dag var at vi ikke ga oss da vi fikk 7 sekunder til å ta igjen. Vi fortsatte å pushe og så gikk det akkurat. Det er det jeg er mest fornøyd med, vi ga oss ikke men fortsatt å pushe på. Det viser i hvert fall at man aldri skal gi opp!

Rally Italia Sardinia er ett av de mest teknisk krevende løpende som kjøres i rally-vm, og dekkvalg er helt avgjørende. Løpet er røft og varmt og krever virkelig sitt både av bil og dekk. Ett feil dekkvalg fredag morgen, gjorde at det ble krevende å kjøre seg opp til en god start posisjon for lørdag, allikevel avsluttet de dagen på fjerdeplass. Lørdag var det en god fight med både Elfyn Evans og Kris Meeke om fjerdeplassen.

–      Vi visste at vi i dag måtte virkelig gi gass skulle vi klare å ta igjen noe tid. Alle kjenner prøvene like godt, og det gjør det vanskelig å skulle ta igjen noe tid. Kjente litt på det på første prøven, og det stemte bra, så da var det bare å gi gass. 

Rally Italia Sardinia ble vunnet av Andreas’ team-kamerat Dani Sordo i en høydramatisk finale, hvor Ott Tanak måtte gi tapt etter å ha ledet nesten hele helgen. Andreas og Anders tok igjen hele 7 sekunder på Evans på den siste prøven, og avanserte dermed på resultatliste.

 

Resultat totalt Rally Italia Sardinia 2019

1 Sordo

2 Suninen + 13,7

3 Mikkelsen +32,6

4 Evans +33,5

5 Tanak +1.30,1

6 Neuville +2.16,7

7 Lappi +2.59,6

8 Meeke +4.40,1

 

Nå er det sommerferie, før VM-sirkuset tar turen til Finland og noen av årets raskeste fartsprøver på grus. Rally Finland kjøres 1 – 4 august.