Pallplass i debutsesongen

Etter en utrolig tøff helg og sesongavslutning i «RX2 International Series», klarte Henrik Krogstad med minste margin å sikre seg tredjeplassen i mesterskapet.

Sesongavslutningen i Cape Town, Sør-Afrika skulle selvfølgelig endt på en bedre måte enn brutt løp, men man får ta med seg pallplassen som det positive fra helgen!

Selv om Henrik ikke kom med videre i finalen så ble det likevel en spennende finale for han og teamet. Russeren Vasily Gryatzin var nemlig med i finalen og kunne potensielt kapre tredjeplassen om han ble vinner av løpet. Gryazin krysset mål som tredje mann, så derfor beholdt Henrik tredjeplassen i mesterskapet.

Det gikk ikke helt som vi ønsket denne helgen. Har slitt med å finne riktig oppsett på bilen. I fjerde kvalifisering var oppsettet på bilen mye bedre, men havnet bakpå etter mye knuffing i første sving. Henrik prøvde da å ta igjen det tapte, som endte med litt oversatsing og traff en dekkbarriere.
Det ble omstart av løpet på grunn av dekkbarrieren hadde kommet midt i banen.

Bilen var heldigvis ikke mye skader på, så Henrik stillte til start igjen.
Klarte her å fullføre løpet og inn til en andreplass, men merket at ikke alt stemte med bilen, uten at man kunne peke på noe spesifikt.

I semi-finalen starter jeg fra andre rekke, men merker fort at mistanken fra forrige tur på banen stemmer.
Etter èn runde går Henrik i alternativsporet, men i inngangen så faller venstre bakhjul av bilen!
Det viste seg at hjullager et hadde tatt skade i forrige runde, som resulterte i at det nå knakk og endte i at løpet for Henrik stoppet der.

Henrik:
«Det har vert en veldig spennende sesong for meg. Siden jeg fortsatt er ganske ny i rallycross har det vært en veldig lærerik sesong, og jeg føler jeg har vokst mye både som sjåfør og person.»

«Nå begynner arbeidet fremover mot neste sesong. Jeg og teamet begynte allerede arbeidet i September, men nå starter jakten for fullt!
Håper på å kunne gjør en enda sterkere prestasjon neste sesong.»

 

RX2 International Series:

Serien RX2 er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien «World RX», hvor meritterte førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer!

Alle løp foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX.
Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen og er derfor et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem rallycross.
I tillegg blir det også sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK.

Serien består av syv løp, i syv forskjellige land og tre forskjellige kontinent!

Kalender:

Belgia       11-13 Mai
England    24-26 Mai
Norge       08-10 Juni
Sverige     29 Juni – 01 Juli
Canada     03-05 August
Frankrike   31 August – 02 September
Sør-Afrika  23-25 November

RX2 International Series
1. Oliver Eriksson 175 p
2. Guillaume De Ridder 156 p
3. Henrik Krogstad 121 p
4. Ben-Philip Gundersen 119 p
5. Vasily Gryazin 118 p
6. Sondre Evjen 106 p
7. William Nilsson 93 p
8. Jami Kalliomäki 83 p
9. Conner Martell 80 p
10. Sami-Matti Trogen 79 p