Pallplass for Mads Emil Siljehaug

M_E_Siljehaug_16_05
Det ble en noe trøblete start på helga for Mads Emil Siljehaug i  European Series GT4 på Pau i Frankrike, men det endte med påallplass.

 

Mads Emil fikk trøbbel da han på første treningsøkt fikk problemer med bilen og fikk kun kjørt tre runder, pluss at andre treningsøkt ble tidlig rødflagget på grunn olje på banen i passet hans. Med kun seks runder på en krevende bane som Pau og i tillegg regntung og sleip, var oddsene små for at han kunne hevde seg i kvalifisering og løp. Kvalifiseringen for lørdagens kveldsløp gikk likevel overraskende bra med 7. beste tid av 21 biler.

På løpet lørdag kveld hadde det heldigvis holdt opp å regne og bana var såpass tørr at det var forsvarlig med slicks, selv om det var våte partier utenfor idealsporet.

Mads Emil skulle kjøre første passet og co-driver Maciej Drezer fra Polen, skulle overta etter pit-stoppet halveis.

Mads Emil fikk en grei og forsiktig start og kom seg gjennom første høyresving hvor han plukka en BMW på ytter`n. Nå fikk han raskt en luke og stakk fra feltet bak med 3-4 sek. Ble liggende bak en Ginetta noen runder, men i høyresvingen etter målstrekket bremset han lovlig seint og passerte Ginettan  på trangt innerspor. Nå fikk han fritt leide og kjørte styggfort de neste rundene. Bana var tørr i sporene, men våt på kantene noe Mads fikk erfare da han var litt for hissig inn i en lang høyresving og måtte bruke autovernet som buffer, tok også med seg et TV- kamera som var satt opp der..ingen store skader, bare å gasse på videre.

« Jeg syntes jeg fikk skikkelig flyt i kjøringa og storkosa meg på bana, bilen var perfekt satt opp, fant en fin rytme i kjøringa og jeg så jeg tok innpå ledergruppa for hver runde» sier Mads Emil

På slutten av passet begynte det å småregne igjen og teknikerne besluttet å bytte til regnhjul i pit-stoppet før Maciej skulle ut på det avsluttende passet. Da Mads kjørte inn i pit lå de på 5. plass. Pitstoppet gikk knirkefritt og Maciej kjørte også veldig godt, tok to nye plasser og kjørte i mål som nr. 3

Dette var første pallplassen til KTM bilene og stor jubel i Reiter teamet.

Mads Emil hadde også beste rundetid av alle i løpet og kjørte på 1.23.918, nest beste var en Porsche på 1.24.784

Han fikk også Reiterteamet sin 1. premie av de mannlige førerne, der de tar gjennomsnittet av de fem beste rundetidene av alle KTM bilene for løpene lørdag og søndag.

 

På søndagens løp fikk ikke Mads Emil kjørt da co-driver Maciej ble utkjørt av en BMW tidlig i løpet og fikk ødelagt hjulopphenget på venstre side foran, så han måtte bryte. På dette løpet var det sol og tørr bane, men likevel var det bare en som klarte å presse seg under bestetida til Mads Emil fra lørdagens løp.

«Jeg er så utrolig glad for 3. plassen og gleder meg veldig til endelig å få kjøre på selveste Spa i Belgia i neste løp,» sier Mads Emil med et stort fornøyd glis.