Pallplass og årets unge fører

O_C_Veiby_13_sept2
Ole Christian Veiby fikk en drømmeavslutning på Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han kjørte inn til tredjeplass i det siste løpet for sesongen, og på avslutningsfesten ble han kåret til Young driver of the year 2013.

 

I utgangspunktet hadde ikke Kongsvinger-gutten tenkt til å kjøre sesongens siste løp i cupen, i og med at det kolliderte med siste NM-runde i rally. Men han fikk ingen god oppladning til Rally Hedemarken da kartleseren ble sjuk, og dermed valgte han å kjøre siste løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia i stedet. Og det er et valg han ikke angrer på.

– Det er utrolig godt å avslutte racingsesongen på denne måten, sier 17-åringen, og smiler bredt. Ikke bare sikret han seg sin andre pallplass for året, han ble også kåret til Young Driver of the year 2013.

– Det er en hyggelig utmerkelse å ta med seg. Det er en bekreftelse på at jeg har hatt en god sesong og gjort sakene mine bra, understreker han.

Avslutningsløpet på Mantorp er sesongens store fest og begivenhet i Carrera-cupen. Startfeltet på 25 biler var rekordstort for sesongen. På kvalifiseringen kjørte Ole inn til sjettetid – bare smått utrolige fem tusendeler bak femtetiden. Etter en litt dårlig start i det første racet, kjørte han seg oppover i feltet og kjørte til slutt inn til en sterk fjerdeplass. Med femte beste rundetid, hadde han femte beste startspor i sesongens siste race. Denne gangen var han tre tusendeler bak fjerde beste startspor. Det sier alt om hvor marginalt det er i denne cupen.

– I det siste løpet fikk jeg en kanonstart og kjørte meg opp på fjerdeplass nesten med en gang. Etter noen runder klarte jeg å lure meg forbi bilen foran og inn på tredjeplass. Det ble en tett fight om tredjeplassen, og jeg ble til tider presset hardt. Men da bilen bak snurret, kunne jeg kontrollere inn til mål. Det er herlig å kunne avslutte med en plass på seierspallen, sier Ole, som dermed kan se tilbake på to pallplasser i sin debutsesong i Carrera-cupen. I forrige runde fikk han tekniske problemer som ødela for en sikker andreplass, derfor var det ekstra godt å følge opp med tredjeplass i helgen.

– Sesongen har vært utrolig lærerik, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått denne sjansen. Jeg har utvilsomt utviklet ferdighetene mine på asfalt, og resultatmessig har det gått bedre enn hva jeg hadde turt å håpe på, sier han.

Teamkamerat Johan Kristofferson var allerede mester før helgens løp på Mantorp.

– Johan har vært som en mentor for meg. Han har delt av sin kunnskap, noe som har vært til uvurderlig hjelp for meg. Hele teamet har vært fantastisk, sier han.