Pallplass til Røkland i asfaltdebut

S_rokland_13_mai
Steve Røkland med kartleseren James Aldridge gjorde storeslem i den første runde i det britiske mesterskapet for drøyt tre uker siden. I helgen ble det 3. plass i asfaltløpet Jim Clark Rally i Skottland.

 

 

”The rally for the brave ones”. Slik omtales Jim Clark Rally i Skottland, som skulle bli Steves første løp på asfalt i en R2-bil. Tidligere har han kun kjørt Ulster Rally i Irland, den gang i en M-sport-driftet Fiesta R1. Derfor var det viktig for Steve å ta det litt ”easy” i begynnelsen.

 

–Det var viktig for meg å finne et tempo jeg var komfortabel med uten å være helt på grensen, sier Steve som noe overraskende lå på en tredjeplass etter at fredagen var over og 6 av hele 18 mil var kjørt.

 

Lørdag morgen var det veldig vekslende vær, noe som gjorde dekkvalget svært vanskelig. Steve var en av de som ble lurt av regndråpene og gjorde et helt feil dekkvalg på lørdag morgen, dette medførte at han tapte en del tid inn til første service lørdag. Der ble dekk lagt om, og Steve gjorde alt han kunne for å ta igjen det tapte. Det endte med bøyd bakstilling

– Kan bare skylde på meg selv, kom litt fort inn i en venstresving, bakenden slapp og vi snurret og traff en jordvoll som ga oss litt spesielle hjulvinkler bak i tillegg til at låsepinnene til bakluken knakk. Steve var ikke den eneste som hadde problemer og på dette tidspunktet var det flere omveltninger i rekkefølgen og når andre deltagere måtte bryte var han plutselig oppe på en andreplass, en plassering han derimot mistet på neste etappe da bilen var langt i fra god å kjøre med de spesielle hjulvinklene, allikevel vant han den siste etappen før servicen.

 

Før siste service var Steve og James på en tredjeplass bare 7 sekunder bak andreplassen, med ny bakstilling skulle det gjøres et forsøk på å ta tilbake den tapte tiden, dette gikk ikke og gutta endte løpet på en 3 plass i R2 og 11 plass totalt, en plassering han tross alt er fornøyd med.

– Dette har vært en fantastisk lærerik helg, jeg hadde ikke kjørt R2 bil på asfalt i det hele tatt før dette løpet. Kan nok si at dette har vært en oppløftende helg til tross for uhellene og jeg ser frem til fortsettelsen i mesterskapet, målet var og komme hit å lære litt om asfaltkjøring samt ta med verdifulle poeng, det kan jeg trygt si at jeg har gjort, sier Steve.

 

Steve og James ligger fremdeles i ledelse i det Britiske Rally Two mesterskapet men må dele den posisjonen med Daniel McKenna som også kjører en Ford Fiesta R2, Daniel vant dette løpet og har i likhet med Steve en første og en tredje plassering så langt. Nummer to ble Chris Ingram i en Renault Twingo R2 EVO

 

Det neste løpet er NM runden på Aurskog/Høland allerede førstkommende helg