Pallplass til Schjerpen

After a difficult start in Free Practice One, Sean & Aleksander
I helgen ble andre runde i British GT kjørt på Rockingham Motor Speedway i England, og det endte med pallplass på Aleksander Schjerpen.

Etter en skuffende start på sesongen på Brands Hatch, var Aleksander Schjerpen klar for å ta igjen det tapte. Schjerpen kjører en Ginetta G55 GT4 for Century Motorsport. Etter en meget imponerende kvalifisering som ga Elverumsgutten 2.startspor lå det an til et meget spennende 2-timers løp.

Schjerpen deler bil med britiske Sean Byrne, og det var Byrne som startet løpet. Etter en litt trøblete start hvor Byrne falt ned til 7.plass, var jobben klar for Schjerpen. Pit vinduet åpnet etter 50 kjørte minutter og nordmannen tok over bilen. Schjerpen kjørte seg raskt opp til en 4.plass og etter ca 40 minutter tok han over 3.plassen, på jakt etter 2.mann. Etter en kollisjon mellom noen av konkurrentene kom sikkerhetsbilen på banen og Elverumsgutten måtte innse at det kom til å bli en 3.plass på teamet.

Etter løpet ble teamet på 1.plass diskvalifisert, noe som betyr at Schjerpen og Byrne kom på 2.plass til slutt, og tar et stort steg i riktig retning når det gjelder sammenlagt i mesterskapet.

Schjerpen leder nå sammenlagt i British GT, og Century Motorsport Ginetta leder team mesterskapet.

-Det var et interessant løp. Sean gjorde en utrolig god jobb, og holdt seg unna trøbbel på banen. Teamet gjorde en meget god jobb, og jeg hadde en veldig bra bil slik at jeg kunne kjempe meg oppover i feltet. Vi var både litt uheldige og heldige med sikkerhetsbilene i dag, vi tjente litt tid, men tapte også opp til 2.plassen. Alt i alt er jeg kjempe fornøyd og glad for å være tilbake på pallen. Jeg ser frem til neste løp om 3 uker på Oulton Park, der skal vi gi alt for å holde på ledelsen i sammendraget!