Pallplass vil glede Andreas Mikkelsen

a_mikkelsen_asorene_12.jpgÅ kjøre inn til pallplass i Rally Gran Canaria til helgen vil være viktig i kampen om å forsvare IRC-tittelen for Skoda-føreren Andreas Mikkelsen. Han vant for øvrig åpningsrunden på Azorene.

Løpet på ferieøya er årets første asfaltrunde og det andre i IRC-sesongen 2012. Andreas og kartleser Ola Fløene kjørte løpet for første gang i fjor, og endte på sjetteplass og sikret seg viktige poeng på ferden mot IRC-tittelen.
I tillegg til at Andreas ble kjent med de raske og svingete fjellveiene, er han også blitt langt mer komfortabel med asfalt under hjulene – ikke minst takket være hans effektive kjørestil. Han har gjennom hele karrieren vært på jakt etter å forbedre seg på asfalt, og har blant annet kjørt langløp på Nürburgring i Tyskland. Han har lært mye, noe som bidro til at han i fjor ledet tre asfaltløp – nemlig i Ungarn, Tsjekkia og Italia.

– Jeg likte meg på Gran Canaria i fjor. Målet den gangen var å bli kjent med løpet og veiene, og komme hjem med et godt resultat – noe vi lyktes med. Nå føler jeg meg som en mye bedre asfaltsjåfør, så målet er å gjøre det enda bedre i år. Vi håper å kunne fullføre på en god måte og ta med oss bra med poeng i sammendraget, sier Andreas Mikkelsen.

Årets andre IRC-runde kan vise til et sterkt startfelt, med blant annet 11 S2000-biler på startstreken. Løpet får også besøk av noen av de fremste førerne i det internasjonale bilsportforbundets (FIA) europamesterskap.
– Å være den første som vinner tre IRC-løp på rad, smakte godt. Men jeg tror det blir tøft å fortsette seiersrekken på Gran Canaria. Det er et vanskelig løp, og med så mange gode asfaltførere til start, vil jeg være fornøyd om jeg kommer på seierspallen, innrømmer nordmannen.

Rally Islas Canarias Trofeo El Corte Inglés – som er det offisielle navnet på løpet – arrangeres for 36. gang. Løpet har en seremoniell start i hjertet av Las Palmas torsdag kveld. Fredag starter alvoret med ni fartsetapper, hvorav blant annet løpets lengste etappe på 24,67 kilometer. De ni etappene består til sammen av 139,4 kilometer med fart. Løpet avsluttes lørdag med tre etapper som kjøres to ganger. Etter til sammen 15 fartsetapper fordelt på 240,92 kilometer avsluttes løpet lørdag ettermiddag.