Pallplassering for Ebbesvik

ebbesvik.jpgThor-Christian Ebbesvik (25)  kjørte inn til en ny pallplassering da European F3 Open gjestet italienske Monza denne helgen.

-Nå er jeg jevnt i toppen, og fortsetter jeg slik klarer jeg målsettingen om en tredjeplass sammenlagt, forteller en fornøyd Thor-Christian Ebbesvik etter helgens to Formel 3-løp på den legendariske Monza-banen i Italia.

Etter en uheldig start på sesongen med mange tekniske problemer løsnet alt på Donnington Park i sommer. Der ble det seier, og sist på franske Magny Cours ble det en tredjeplass. Og denne helgen ble det en ny tredjeplass i lørdagens løp på Monza.

-Jeg slet litt med festet på forhjulene på denne banen, men kvalifiserte meg til femte startposisjon og kjørte meg opp to plasser derfra.

Ettersom man snur startrekkefølgen på de seks beste før søndagens løp startet Ebbesvik i fjerde startposisjon i helgens andre løp. Men også denne gangen slet han med å få nok feste i forhjulene.

-Jeg falt helt ned til niendeplass, men da jeg endelig begynte å få litt temperatur i dekkene mot slutten av løpet kjørte jeg meg opp til femteplass igjen. Det betyr at jeg nå lukter på tredjeplassen i mesterskapet med fire løp igjen.

Sammenlagtleder Celso Miguez vant begge løpene på Monza. De neste to løpene i European F3 Open går på Jerez i Spania den 17. og 18. oktober, og Jerez er en bane Thor-Christian Ebbesvik liker godt.

-Her har jeg kjørt mange løp og testet mye. Jeg har flere seirer fra denne banen, og den er litt langsommere enn Monza, noe som bør passe min bil godt, avslutter Thor-Christian Ebbesvik.