Påmeldingsfristen til Rally Norway utsatt en uke

rallynorway_460.jpgTil tross for en bokstavelig talt veldig sprek startliste, velger Rally Norway å forlenge påmeldingsfristen til tirsdag 13. januar kl. 15.00. Dette er gjort i samråd med FIA, det internasjonale bilsportsforbundet. Flere potensielle deltakere har henvendt seg med ønske om mer tid for å få ting på plass slik at de kan stille til start 12. februar.

Den opprinnelige påmeldingsfristen var tirsdag 6. januar kl. 15.00. Denne er nå forskjøvet vil tirsdag 13. januar kl. 15.00. Løpsleder for rally-VM Stig Rune Kjernsli forteller om en jevn strøm av påmeldinger og at det er relativt sett svært mange såkalte verstingbiler påmeldt. Samtlige biler er påmeldt i toppklassene N4 og A8, og det er flere deltakere med nye S2000-biler som blir den nye favorittklassen fra 2010.

Sebastien Leob, Daniel Sordo, Jari Matti Latvala, Mikko Hirvonen er alle på plass, og Henning Solberg vil med sin nye Ford-kontrakt og ønske om å vinne Rally Norway gi fabrikkførerne kamp til målstreken.

– Noen færre påmeldte enn i 2007 var forventet. Men de som er påmeldt, utgjør et meget bra startfelt. Ved utløpet av den opprinnelige påmeldingsfristen hadde vi over førti deltakere som faktisk er flere enn antall påmeldte til åpningsløpet i Irland 22. januar, forteller Kjernsli.

– Likevel er det vel ingen stor overraskelse at vi fortsatt venter på flere hete navn som blant andre vår egen verdensmester